Un australian a fost la un pas sa-si piarda viata chiar in apropierea coastei. Barbatul a intrat in apa pentru a lua o cusca de metal goala. In doar cateva secunde un rechin tigru de peste 3 metri lungime s-a apropiat de el. Barbatul s-a folosit de cusca metalica si l-a lovit peste bot, moment in care rechinul s-a intors si a plecat, lasandu-l in viata. Ar fi fost de ajuns o singura muscatura pentru ca viata barbatului sa fie pusa in pericol.
„Un rechin tigru, un monstru de peste 3 metri s-a apropiat mult prea mult de mine si mai ca mi-a smuls piciorul. Din fericire am avut cusca metalica la mine si asta m-a salvat intr-un final. Am crezut ca voi muri”, a spus barbatul dupa ce-a iesit din apa. In ciuda situatiei extreme prin care a trecut, australianul avea un zambet intiparit pe chip, probabil de uimire si din cauza adrenalinei care a pus stapanire pe corp.
Rechinii atacă pentru că sunt prădători şi vânează aşa cum o fac şi leii, tigrii sau alte animale sălbatice. Prada lor obişnuită e formată din peşti şi foci, nu din oameni. Cercetările în domeniu arată că atacurile asupra oamenilor se datorează de obicei confundării acestora cu prada lor obişnuită, mai ales cu focile, faptului că s-au simţit ameninţaţi sau chiar curiozităţii.
Pentru rechini, scufundătorii arată ca nişte peşti mari şi necunoscuţi, ceea ce îi face mai degrabă precauţi sau curioşi în preajma scafandrilor. Atacurile se produc de regulă în momentul în care există sânge în apă (spre exemplu, scufundătorul a pescuit şi ţine prosteşte prada sângerândă „la curea” sau rechinul a atacat un alt peşte şi apa este plină de sânge) – agitaţi de acesta rechinii nu prea mai fac diferenţe între tipurile de peşti în astfel de momente.