Oana Pellea, strigăt de ajutor către Klaus Iohannis! „Vă scriu ca să ne susţineţi. Nu ne dorim să ne întreţineţi”

Publicat: 13 May. 2020, 12:27 Vedete
Oana Pellea, strigăt de ajutor către Klaus Iohannis! „Vă scriu ca să ne susţineţi. Nu ne dorim să ne întreţineţi”

Oana Pellea îi cere ajutorul preşedintelui Klaus Iohannis într-o scrisoare deschisă! Actriţa îi cere şefului statului să sprijine cultura, să găsească soluţii pentru ca artiştii să poată performa şi să regândească întreg domeniul artistic.

„Vă rog să ne susţineţi în a salva arta şi cultura din România. Avem nevoie de măsuri foarte clare, concepute de oameni care au competenţă în domeniul cultural, oameni care înţeleg natura artistică şi valoarea ei. Avem nevoie de legi clare care să susţină actul cultural. Avem nevoie de o regândire a întregului domeniu artistic. Avem nevoie să reamintim cât mai multor oameni că însăşi cultura e o prioritate şi nu un domeniu lăsat pe ultimul plan”, este apelul Oanei Pellea, transmis într-o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Actriţa care înţelege impasul artiştilor, a mărturisit: „Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oameni, în această perioadă, s-au hrănit cu cultură sau şi-au luat speranţa din cultură. Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oameni au citit cărţi, au privit filme, au ascultat muzică sau teatru radiofonic pentru a diminua efectele acestei pandemii, pentru a găsi bucurie în artă. Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oamenii au găsit bucurie în artă şi la cât de greu e să găseşti bucurie în orice în vremuri de criză. Ştiţi lca si noi că actul cultural este un act de educaţie”.

„Vă rog să ne susţineţi în a salva arta şi cultura din România”

„Vă scriu ca să ne susţineţi. Nu ne dorim să ne întreţineţi, dar vă rugăm să găsiţi soluţii de o manieră în care toţi artiştii să poată performa. Să poată performa în folosul oamenilor, dar şi pentru a se putea întreţine, pentru că însăşi existenţa noastră ca artişti e pusă sub semnul întrebării. Ştiţi la fel de bine ca şi noi, domnule preşedinte, că arta, înainte de toate, înainte de a fi creaţie, este emoţie, este hrană pentru spirit. Arta este emoţie pozitivă. Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oameni au plâns de bucurie în contact cu arta şi vă adresez rugămintea de a ne susţine în demersul nostru de a aduce lacrimile de bucurie în ochii tuturor oamenilor, într-un moment în care toţi ne obişnuim, din păcate, să plângem de tristeţe sau de deznădejde”, este mesajul actriţei publicat pe Facebook.

Publicat: 13 May. 2020, 12:27 Vedete
Pe aceeași temă