O tânără cu autism a ajuns pe scena de la Vocea României. Tudor Chirilă, în lacrimi

Publicat: 23 sept. 2022, 21:15 Autor: Camelia Vedete

O tânără cu autism, pe scena de la Vocea României. Maria Tomescu este o tânăra cu autism care a devenit inspirație pentru publicul Vocea României.

„Este un copil minunat, care are o condiție specială pentru că suferă de autism, dar asta nu a impiedicat-o să facă performanță în muzică. Vocea României pentru Maria înseamnă foarte mult. Pentru noi, ca părinți, înseamnă o evoluție foarte mare a ei. Este o experiență nouă pentru ea care îi aduce foarte multe beneficii, a spus mama ei. 

O tânără cu autism, pe scena de la Vocea României

 La finalul momentului de pe scenă, mama Mariei a urcat pe scenă, alături de ea, iar Tudor i-a spus: „Suntem foarte onorați pentru curajului, mai ales al dumneavoastră, și pentru demonstrația pe care o faceți că, de fapt, o persoană cu autism este o persoană absolut normală, dar cu niște nevoi mai importante decât ale altor oameni. Eu apreciez și că sunteți aici pentru că ăsta este un moment în care România are nevoie să înțeleagă chestia asta pentru că știm cam ce se întâmplă în România legat de atipici, în general. Eu am spus de mai multe ori că n-aș fi venit niciodată la Vocea României la 16 ani pentru că n-aș fi avut curajul să înfrunt o neîntoarcere de scaun. Vă admir pentru că sunteți aici”. 

 Maria nu a întors niciun scaun, însă antrenorii au încurajat-o să nurenunțe la visul ei: „Pentru noi, curajul pe care îl ai astăzi e o lecție de viață și te mai așteptăm. Îmi pare rău că trebuie să treci prin jocul ăsta dur, pentru că este dur, la fel ca și jocul vieții”, i-a spus Irina.  

„Sperăm ca ceea ce ai făcut tu pe scenă să dea curaj și altora să vină și să performeze aici, pe scenă, la Vocea României”, a zis Smiley. „Ce ai făcut tu astăzi aici e, de fapt, o lecție pentru noi toți că atunci când ai un vis, nimic nu te poate opri să-l îndeplinești”, a punctat Theo. 

Publicat: 23 sept. 2022, 21:15 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă