O nuntă cu 350 de invitați s-a transformat într-un focar de infecție. Mireasa infectată cu noul coronavirus a încălcat toate regulile impuse de autorități

Publicat: 15 Oct. 2020, 10:04 Arhiva
O nuntă cu 350 de invitați s-a transformat într-un focar de infecție. Mireasa infectată cu noul coronavirus a încălcat toate regulile impuse de autorități

La o nuntă din Bihor cu peste 350 de invitați mireasa era infectată cu noul coronavirus. Se pare că și alte persoane care au participat la petrecere ar fi fost infectați.

Evenimentul la care au participat 356 de persoane a avut loc sâmbătă într-o sală de evenimente din Oradea, mire fiind fiul fostului adjunct al Poliției Bihor.

Potrivit informațiilor care a apărut în spațiul public, tânăra care este farmacistă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, s-a testat, luni, iar în urma rezultatului care a ieşit pozitiv, marţi s-a pornit o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia, însă, ea a declarat un singur contact direct, pe proaspătul ei soţ, Eugen Boc jr.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunțat, marți, că a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Procurorii susțin că organizatorul „nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”.

„Potrivit procedurii, toate persoanele vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În ziua a 8-a, au posibilitatea să se testeze şi, dacă rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea ieşi din carantină”, a explicat pentru ebihoreanul.ro şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.

Se pare că, petrecerea a şi fost oprită sâmbătă seara de poliţişti. Pentru că fostul lor şef a refuzat să le prezinte lista tuturor participanţilor, au fost obligaţi să legitimeze toate persoanele la ieşirea din incinta sălii de evenimente.

Petrecerea s-a terminat într-un mod neplăcut, căci poliţiştii s-au şi sesizat din oficiu, deschizând un dosar penal în caz, iar administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

Publicat: 15 Oct. 2020, 10:04 Arhiva
Pe aceeași temă