O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat cu propriul trup frățiorul mai mic, sub dărâmături

Publicat: 08 feb. 2023, 11:30 Autor: Camelia News

O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat cu propriul trup frățiorul mai mic, sub dărâmături. Mohamad Safa este reprezentantul ONU care a făcut publică fotografia cu fetița de 7 ani care și-a protejat frățiorul mai mic. I-a acoperit capul cu brațul său, sub dărâmături. Imaginea a impresionat o lume întreagă, iar povestea micuților s-a viralizat.

O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat cu propriul trup frățiorul mai mic

„Fetița de 7 ani, care și-a ținut mâna pe capul fratelui ei pentru a-l proteja în timp ce au stat 17 ore sub dărâmături. A reușit în siguranță”, a scris acesta Mohamad Safa, pe contul său de Twitter, potrivit The Indian Express.

Gestul copilei, plin de iubire necondiționată și compasiune, a fost apreciat de cei la urechile cărora a ajuns povestea emoționantă.

„Se întâmplă minuni. Ce soră grozavă. L-a protejat cu dragoste într-o astfel de situație stresantă. Respect pentru toți salvatorii care lucrează necontenit.”„O, fie binecuvântată! Dragostea și rezistența copiilor mă fac să plâng” sunt doar câteva dintre comentariile oamenilor. Ei fiind impresionați de puterea și dragostea micuței de șapte anișori pentru fratele mai mic.

Bilanț tragic după cutremurele din Turcia și Siria

Scene cu un impact emoțional foarte puternic se desfășoară în fața mormanelor de dărâmături din Siria și Turcia. Oamenii disperați plâng pierderea persoanelor dragi și se uită neputincioși la nimicul care a mai rămas din agoniseala lor de-o viață. Bilanțul, încă provizoriu, al cutremurelor puternice care au lovit Turcia și Siria a ajuns la 5000 de morți și peste 20.000 de răniți. Mii de clădiri au fost puse la pământ.

În Turcia, numărul persoanelor care și-au pierdut viața a ajuns la 3.381, potrivit unor date făcute publice (marți dimineață 07.02.2023) de către Orhan Tatar, un oficial al agenției de gestionare a dezastrelor din țară, după cum informează CNN. În Turcia au fost decretate șapte zile de doliu național.

În Siria bilanțul provizoriu vorbește despre 1.509 morți și peste 3500 de persoane rănite.

Cutremurele din Turcia și Siria (06.02.2023) au fost cele mai puternice din aceste zone din ultima sută de ani. Primul cutremur, și cel mai violent, a avut o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter și s-a produs la vest de orașul Gaziantep la ora 04:17. Cutremurul a fost urmat de foarte multe replici, dintre care cea mai mare a fost de 6,7 grade pe scara Richter.

Nouă ore mai târziu, un al doilea cutremur s-a produs în orașul Kahramanmaraş, la ora 13:24. Acesta a avut o magnitudine de 7,5 grade pe scara Richter.

Publicat: 08 feb. 2023, 11:30 Autor: Camelia News
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă