O altă boală face ravagii în România! S-au înregistrat zeci de decese în ultima săptămână

Publicat: 17 May. 2020, 09:51 News
O altă boală face ravagii în România! S-au înregistrat zeci de decese în ultima săptămână

Veşti rele pentru români. În timp ce autorităţile se confruntă cu problema noului coronavirus, rujeola a făcut deja primele victime în ţară.

Potrivit ultimelor informaţii, încă 48 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în această săptămână în România, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând în prezent la 20.072, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de AGERPRES.

Unde s-au înregistrat ultimele cazuri

Potrivit INSP, în perioada 11 – 15 mai au fost raportate încă 48 de cazuri nou confirmate în 3 judeţe: Cluj – 27; Bihor – 6 şi Maramureş – 15. Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, precizează INSP.

64 de decese

Astfel, de la debutul epidemiei, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 15 mai este 20.072, din care 64 de decese.

Ce este rujeola

Rujeola sau pojarul este o infecţie virală foarte contagioasă care apare ca o erupţie cutanată şi care are simptome asemănătoare cu răceala. Boala este cauzată de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus şi se transmite pe calea aerului, prin tuse sau strănut.

Virusul rujeolic poate trăi până la două ore pe diferite suprafeţe sau în aer şi poate infecta 90% din persoanele sensibile.

La nivel global, rujeola rămâne o cauză principală de deces în rândul copiilor, estimându-se că aproximativ 160.000 de copii mor în fiecare an din cauza complicaţiilor bolii.

Publicat: 17 May. 2020, 09:51 News
Pe aceeași temă