Nucile de caju, sanatate curata! Ce minuni face acest aliment exotic in organismul nostru.
Daca esti in cautarea unor nuci cu mai putine grasimi pe care sa la introduci in meniul tau zilnic, poti alege cu usurinta nucile de caju. Acestea au un gust mai dulceag si sunt mai putin uleioase.
Nucile de caju, sanatate curata! Printre cei mai importanti nutrienti care se gasesc in nucile caju se numara potasiul, cuprul, magneziul, calciul, fierul, fosforul, seleniul, vitaminele E, K, B6 si, bineinteles, grasimile sanatoase si proteinele.
Este bine de stiut ca pentru a beneficia de toate aceste proprietati, este important sa le consumati neprajite.
O calitate importanta a nucilor caju este cantitatea mare de calciu, mineral care ajuta oasele sa se mentina sanatoase si previne aparitia osteoporozei si a altor boli de oase.
Mai multe studii publicate in British Journal of Nutrition au aratat ca nucile caju, datorita continutului mare de antioxidanti, scad riscul de boli cardiovasculare cu 37% daca sunt consumate de cel putin 4 ori pe saptamana.
Deoarece contin fibre si grasimi, nucile caju ajuta la accelerarea tranzitului intestinal si la imbunatatirea digestiei. Avantajul consumului de nuci caju este ca nu baloneaza si pot fi consumate fara grija in salate si pe post de gustari.
Datorita continutului mare de acizi grasi omega 3 si omega 6, nucile caju alunga oboseala si ajuta la imbunatatirea puterii de concentrare. Nucile caju sunt cele mai bune pentru creier.
Din dieta veganilor nu ar trebui sa lipseasca nucile caju, ele fiind o sursa buna de proteine. La 100 de grame de caju avem 18 grame de proteine.
Sursa: Adevarul