Nu scăpăm de vremea rea! Prognoza meteo în perioada 26 aprilie – 24 mai 2021

Publicat: 23 apr. 2021, 12:43 Autor: Elena Arhiva
Nu scăpăm de vremea rea! Prognoza meteo în perioada 26 aprilie - 24 mai 2021

Meteorologii nu vin cu vești bune, anunțând o răcire destul de accentuată a vremii în toată țara în perioada următoare. Iată care este prognoza pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 26 aprilie – 24 mai.

26 aprilie – 2 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vor fi ploi pe arii extinse în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania. Astfel, regimul pluviometric va fi local excedentar în sud-vest, vest, nord- vest și local în centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 3 – 10 mai

Vremea se va menţine mai caldă în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în extremitatea de nord a țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Precipitaţiile vor fi prezente în Banat, Crişana, Transilvania. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 10 – 17 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 17 – 24 mai

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar posibil local ușor mai coborâte. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile, notează ANM.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 23 apr. 2021, 12:43 Autor: Elena Arhiva
Pe aceeași temă