Nu e o glumă! Cât costă o ciorbă din pește proaspăt la restaurantul lui Mircea Dinescu de lângă Dunăre

Publicat: 08 dec. 2023, 15:01 Autor: Alina Nistor Vedete

Restaurantul lui Mircea Dinescu, ”La Cetate”, de lângă Dunăre este la mare căutare! Iată cât costă, de fapt, o ciorbă de pește în localul poetului oltean.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe vedete s-au reorientat și au decis să se implice în domeniul Horeca. Numeroase restaurante sunt deținute de persoane publice, iar printre acestea se numără și Mircea Dinescu.

Mircea Dinescu deține un restaurant în Capitală, ”Lacrimi și sfinți”, și încă unul în comuna Cetate, din judeţul Dolj, chiar lângă Dunăre, care se numește ”La Cetate”. Este un han, care pe lângă restaurant are şi spaţiu de cazare, cu camere decorate tradiţional, foarte apreciate de cei care i-au trecut pragul. Iar o masă la celebrul restaurant al poetului oltean nu este deloc scumpă! Prețurile sunt accesibile pentru orive buzunar.

De exemplu, o ciorbă din peşte proaspăt costă doar 25 de lei, iar un crap prăjit valorează 45 de lei. Clienții sunt foarte mulțumiți de loc și au lăsat numeroase recenzii bune pe internet: ”Merită o vizită cel puțin. Cu puțină șansă poți afla chiar de la maestrul Dinescu povestea localului. Camere drăguțe cu tot ce ai nevoie, a fost cald și plăcut, ținând cont că peste noapte se lasă frigul. Obișnuiți-vă însă cu gândul că sunteți în natură cu tot ce are aceasta. Toate încăperile sunt decorate frumos, în stil tradițional, cu obiecte vechi. Mâncare excelentă și apusuri superbe pe Dunăre”, este comentariul lăsat pe Internet de cineva care a mâncat în localul poetului.

Prețuri mai piperate la ”Lacrimi și sfinți”

Restaurantul ”Lacrimi și sfinți” este la mare căutare, iar dacă vreți să vă delectați cu bucatele lor… trebuie să rezervați o masă din timp. Un alt aspect important este să luați în calcul și prețurile care sunt destul de piperate.

De exemplu, o porție de cârnați (310 grame) din carne de gâscă, capră, porc și vițel, cu ierburi fine, serviți la tigaie cu muștarul casei și varză călită costă… 45 de lei. Trebuie, totuși, menționat faptul că rețetele tradiționale vechi de 100 de ani sunt reinterpretate, iar cei care calcă pragul restaurantului deținut de Mircea Dinescu o să se bucure de o experiență culinară inedită.

”Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici. Poet, personalitate publică și Sfântul din bucătăria de la Lacrimi și Sfinți. Mircea Dinescu gătește, face rețetele, merge în piață, vorbește cu oaspeții restaurantului și gustă cu poftă din orice iese pe nișa bucătăriei – el este bucătăria Lacrimi și Sfinți”, se arată pe site-ul restaurantului.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 08 dec. 2023, 15:01 Autor: Alina Nistor Vedete
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă