Nu e banc! Cât a ajuns să coste cazarea în Mamaia, în cele mai exclusiviste apartamente

Publicat: 10 Jun. 2020, 12:03 Arhiva

Vrei un weekend la malul mării? Atunci trebuie să bagi mâna în buzunar foarte adânc. Cât au ajuns să coste cazările la Mamaia, după ce s-a dat ”liber” la plajă.

Pentru o persoană care are un venit considerabil, o cazare la Mamaia ar putea fi ”floare la ureche”, dar ce te faci dacă mulți români și-au pierdut locurile de muncă în timpul stării de urgență sau chiar le-au fost tăiate o parte din venituri, din cauza faptului că profiturile au scăzut?

Restaurantele, barurile, localurile, cluburile, pensiunile, hotelurile și toate zonele de agrement și pentru turiști au fost închise mai bine de două luni de zile în România, iar acest lucru i-a pus pe minus pe investitori și pe patronii de firme. Dar dacă dăm o ”raită” printre cazările de la mare, avem parte de un moment de uimire.

Cine vrea cazare la mare, bagă mâna adânc în buzunar! Cât costă un weekend în doi la Mamaia

Potrivit site-urilor specializate în cazări, un weekend la Mamaia costă chiar mai mult decât venitul minim brut pe economie (care este acum 2080 lei pentru un program normal de lucru). Dar, pare-se că ”pofticioși” de plajă și doritori de un weekend de ”pomină” la mare sunt, căci locurile aproape că s-au și epuizat.

La o primă căutare pe un site, pentru weekendul de la sfârșitul lunii, un apartament de lux din Mamaia costă și 2500 de lei pentru 6 persoane. Locuința este situată chiar la 200 de metri de plajă și are lounge comun, cu o recepție cu program nonstop. Evident, echipat cu ”de toate”: aer condiționat, TV, WiFi, bucătărie, balcon și parcare! Evident, cel care dă spre închiriere oferă și alte servicii, dar cu un cost suplimentar.

Cazarea în Mamaia: un cuplu scoate din buzunare de la 1000 de lei în sus pentru un weekend

Continuând printre căutări, găsim și o altă variantă, puțin mai ieftină de data aceasta: 1000 de lei! Un weekend petrecut în doi la mare, cu o cazare cotată la 4 stele, la 100 de metri de plajă, cu piscină, SPA, internet și restaurant.

De asemenea, există și cazări, tot la 1000 de lei per weekend pentru 2 persoane, care se află la o distanță mai mare față de plajă (600 de metri), cu baie privată, dar fără internet sau alte facilități.

Totodată, nu trebuie să uităm de faptul că încă ne aflăm în starea de alertă și trebuie să respectăm regulile impuse de autorități: distanțare socială și regulile de igienă și protecție!

Publicat: 10 Jun. 2020, 12:03 Arhiva
Pe aceeași temă