Noul an scolar incepe cu un test inutil. Parintii trebuie sa mearga cu cei mici la cabinetele medicilor

Publicat: 31 Aug. 2019, 11:40 News 3

O mulţime de analize sunt cerute în şcoli şi grădiniţe. Deşi ministerele Educaţiei şi Sănătăţii spun clar că nu este nevoie de atâtea investigaţii, familiie se tem că elevii nu vor fi primiţi în comunitate.

Surprize in noul an scolar. Fişa cu vaccinuri nu intră pe lista obligatorie. Documentele medicale cerute oficial la început de an şcolar sunt doar două. Avizul epidemiologic şi adeverinţa medicală. În realitate, însă, sunt şi alte solicitări.

Surprize in noul an scolar

Surprize in noul an scolar

„Am avut chiar săptămâna trecută o mămică care își duce acum copilul la grădiniță pentru prima dată. I-au cerut cei de la grădiniță să aducă exudate faringian și nazal, coprocultura, coproparazitologic, examen de urină și analize de sânge. Este un abuz, copilul este bine merci!” , a declarat Eva Cristescu, medic de familie.

Directorii de şcoli admit că astfel de solicitări trebuie făcute doar atunci când există un pericol.

„Noi neputând să le solicităm niște analize medicale se dezvoltă tot felul de viroze, de epidemii. În momentul în care observăm că un copil prezintă semne de boală solicităm părintelui să meargă cu el la medic” , a declarat Roxana Dima, director grădiniță.

Publicat: 31 Aug. 2019, 11:40 News 3
Pe aceeași temă