Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice este pe cale să primească noi completări, iar beneficiarii acestei modificări ar putea primi în plus, la salariu, o mulţime de bani.
Angajaţii din trei categorii vor primi măriri de salariu substanţiale
Este vorba despre un proiect de lege, care acum este foarte aproape de a-şi primi votul final de la deuptaţi, după care va fi adoptat şi pus în lucru.
Concret, salariile stabilite pentru anul 2022 vor fi modificate pentru anagajaţii din diverse funcţii din biblioteci şi muzeele naţionale.
În trecut, a mai avut loc o astfel de propunere, însă Senatul a respins-o. A fost, ce-i drept, sub o altă formă, iar cea de acum, după ce va primi şi votul din partea deputaţilor va trebui să fie şi promulgată.
Dacă legea va fi promulgată în Monitorul Oficial, din 2022 vor primi mai mulţi bani la salariu angajaţii care ocupă trei tipuri de funcţii din biblioteci şi muzee naţionale, după cum urmează: managerii, directorii generali adjuncţi şi directorii din biblioteci naţionale sau din Biblioteca Academiei Române, precum şi cei din muzeele de importanţă naţională.
Pentru managerii de gradul I, creşterea va fi de 8.247 lei la 10.529 lei, prentru cei de gradul II se trece de la suma de 8.774 lei la 12.459 lei. pentru angajaţii altor muzee, cei din gradul I vor ajunge la salarii de 8.243 lei, iar cei de gradul II la 9.283 lei.
Directorii generali adjuncţi vor trece de la 6229 lei la 9.651 lei, iar cei de gradul II vor ajunge de la actuala valoare de 8.072 lei la 11.933 lei.
A treia categorie de angajaţi pentru care se doreşte mărirea nivelului de salarizare este cea a directorilor, iar cei de gradul I vor lua acum 9.651 lei. Cei care intră în categoria angajaţilor de la „alte muzee”, vor primi 8.678 lei.
În aceeaşi lege, mai sunt prevăzute şi mărirea salariilor cu un procent de 20% a angajaţilor din Biblioteca Naţională a României şi a Bibliotecii Academiei Române, precum şi cei care lucrează în cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale.
Aici majorarea se doreşte a fi făcută cu un procent de 100%! Vă reamintim că pentru a fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, această lege are nevoie de votul final din partea deputaţilor.