Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu SUSȚIN suma de 9.000 de lei propusă de Ministerul Justiție ca prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu

Publicat: 30 mart. 2023, 08:00 Autor: Camelia Arhiva
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu SUSȚIN suma de 9.000 de lei propusă de Ministerul Justiție ca prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat miercuri seară, pe Facebook, că sunt de acord cu suma de 9.000 de lei propusă de Ministerul Justiție ca prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

„În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, care este și președintele PNL.

La rândul său, Marcel Ciolacu a anunțat și el același lucru, tot pe rețeaua de socializare.

„Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției. Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, a transmis Marcel Ciolacu, liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților.

Potrivit unui amendament admis, „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Senatul este prima cameră sesizată în acest caz, proiectul urmând să meargă apoi la dezbateri în Camera Deputaților.

Tot în această seară, Ministerul Justiției a anunțat că va susține adoptarea în Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al instituției.

Publicat: 30 mart. 2023, 08:00 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×