Nelu Tătaru: „Am ajuns ciuma Europei nerespectând regulile și instigând la nerespectarea lor”

Publicat: 22 Jul. 2020, 13:17 Arhiva
Nelu Tătaru: „Am ajuns ciuma Europei nerespectând regulile și instigând la nerespectarea lor”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a criticat dur miercuri nerespectarea regulilor sanitare și de distanțare fizică într-o declarație de presă la Târgu Mureș.

”Trăim un moment dificil. Cum am ajuns ciuma Europei? Am ajuns ciuma Europei nerespectând regulile și instigând la nerespectarea lor”, a spus Tătaru, făcând referire la creșterea zilnică a numărului de infecții cu Covid-19.

Ministrul a mai spus că la acest moment nu se impune o nouă instituire al stării de urgență, dar a avertizat că starea de alertă va fi menținută cât timp e necesar.

”M-aș gândi cum facem ca toți dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă. Poate la un moment dat vom ajunge la supraglomerarea ATI, dar și agenții economici și populația care au beneficiat de măsurile de relaxare ar trebui să respecte regulile”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Vom avea două săptămâni dificile”

„Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune măsurile de izolare, internare, carantină. Suntem într-un moment în care instituțiile statului, agenții economici și fiecare dintre noi suntem responsabili. Legea care intră astăzi în vigoare ne oferă pârghiile necesare, dar vom avea două săptămâni dificile. Mizăm și pe dumneavoastră.

Suntem într-o perioadă de creștere ușoară a numărului de cazuri noi. Tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice”, spune ministrul Sănătății, scrie Hotnews.ro.

Publicat: 22 Jul. 2020, 13:17 Arhiva
Pe aceeași temă