Negresa de post. Reteta cea mai simpla pe care o faci in cateva minute

Publicat: 09 iun. 2018, 14:06 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Daca vrei o negresa de post gustoasa si pufoasa, atunci asta e reteta pe care trebuie sa o incerci neaparat!

Negresa de post. Reteta cea mai simpla pe care o faci in cateva minute e chiar aici! Chiar daca tii post, asta nu inseamna ca nu poti manca dulciuri. Iti recomandam acest desert pe care il poti savura singura, acasa, sau cu prietenii, familia sau colegii de birou. Este usor de facut si nu necesita mult timp in bucatarie.

Reteta de negresa de post

E reteta pentru cea mai simpla, gustoasa, pufoasa, ieftina si rapida negresa de post. Tot ce trebuie sa faci e sa respectii pasii de mai jos. E un produs perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu un dulce de casă.

Ingrediente pentru negresa de post

280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt

OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat, cacao sau scortisoara

Mod de preparare al negresei de post

Negresa de post. Reteta cea mai simpla pe care o faci in cateva minutePrimul pas este sa ai toate ingredientele la temperatura camerei inainte sa incepi.

Apoi porneste cuptorul pentru a fi preincalzit. Nu uita ca aceasta compozitie se realizeaza in cateva minute.

Tapeteaza o tava care nu lipeste, pune hartie de copt in ea si apoi las-o pe masa.

Ia un bol mare, de sticla daca ai, si pune faina. Adauga peste ea cacao, sare, bicarbonat si zahar.

Amesteca totul bine cu un tel pana cand ingredientele s-au omogenizat.

Peste amestecul uscat toarna apa, ulei si esenta de vanilie. Tot cu telul amesteca bine de tit pana ai un aluat lichid, dar omogen.

Negresa de post. Reteta cea mai simpla pe care o faci in cateva minuteToarna aluatul in tava tapetata inainte. Uniformizeaza cu o spatula sau misca tava in laterale. Nu o bate de masa!

Baga tava in cuptor si micsoreaza temperatura de la mediu la foc mic. Lasa tava in cuptor timp de 30 de minute.

Fa testul cu scobitoarea pentru a te convinge ca negresa ta de post e coapta bine.

Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca in tava. Apoi scoate-o siu pune-o pe un platou.

Se taie in forma dorita si se pudreaza cu zahar pudra (simplu sau vanilat). Poti adauga si un praf de cacao sau de scortisoara. Pofta buna!

Daca nu tii post, iti recomandam: Reteta negresa: Cea mai pufoasa prajitura cu ciocolata sau Clatite americane pufoase, un desert de vis! Asta e cea mai delicioasa reteta care exista

Sursa: retete.unica.ro

Publicat: 09 iun. 2018, 14:06 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă