Nadia Comăneci, de la sport de performanță, la actorie. În ce film va juca celebra româncă

Publicat: 04 ian. 2021, 11:20 Autor: Elena Vedete
Nadia Comăneci, de la sport de performanță, la actorie. În ce film va juca celebra româncă

Nadia Comăneci, sportiva de nota 10 care s-a făcut remarcată peste hotare, joacă într-un film care apare pe o cunoscută platformă de streaming.

Nadia Comăneci a debutat în lumea cinematografiei, primind un rol în filmul Full Out 2: You Got This!. Filmul, care apare pe Netflix, spune povestea unor gimnaste care se luptă să câștige cel de-al doilea Campionat Național de Gimnastică.

Nadia Comăneci rămâne în istorie ca prima gimnastă din lume care a primit o notă ce pe atunci nici măcar nu exista, un 10 perfect, în concursul olimpic de gimnastică de la Montreal. Supranumită “Zeița de la Montreal” a obținut de-a lungul carierei cinci medalii olimpice de aur, devenind și primul sportiv roman care apare în International Gymnastics Hall of Fame.

Cine e Nadia Comăneci

Nadia s-a născut în Onești, iar numele său vine de la actrița unui film, Nadejda, care înseamnă speranță. Pe atunci, ea nici nu visa că va ajunge atât de departe. Primul concurs la care a participat a fost 1970, un concurs la nivel national în care și-a reprezentat orașul.

Primul success răsunător pentru Nadia a fost în 1975. Pe atunci, la vârsta de 13 ani, mica gimnastă a câștigat 3 medalii de aur și una de argint în Norvegia, la Campionatele Europene. Un an mai târziu, frumoasa gimnastă care muncea din greu pentru a fi cea mai bună, a obținut zecele perfect la Jocurile Olimpice de Vară, organizate la Montreal, Quebec, scrie antena1.ro.

După ce vestea succesului ei a făcut înconjurul lumii, ajunsă acasă, Nadia a obținut distincția „Erou al Muncii Socialiste”, devenind astfel cea mai tânără româncă care a primit un asemenea titlu.

Publicat: 04 ian. 2021, 11:20 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă