N-ai fi crezut! Ce a bifat un tânăr în declarația pe proprie răspundere ca să poată ajunge legal la mare

Publicat: 17 mai 2020, 10:34 Autor: Hermina Hagianu News
N-ai fi crezut! Ce a bifat un tânăr în declarația pe proprie răspundere ca să poată ajunge legal la mare

După ce s-a impus starea de alertă în România, autorităţile au schimbat regulile deplasării. Cetăţenii pot face acest lucru, dar cu declarație pe proprie răspundere în care sunt enumerate câteva motive precise pentru care aceştia pot să plece.

În primul weekend în care restricţiile de circulaţie au fost ridicate, un tânăr din Neamţ a plecat în vizită la o mătusă în Constanţa. Bărbatul a profitat de ocazie şi a făcut şi o plimbare pe malul mării.

Întrebat cum a completat declaraţia pe propria răspundere acesta a explicat: „Punctul 8, cred. Alergăm pe malul mării, spune tânărul râzând. Bifarea în declaraţie a punctului 8, adică activitățile recreativ-sportive, ne permite teoretic să plecăm la mare sau la munte.

Cu toate acestea, malul mării nu a mai avut animația de altădată. Dacă odinoară răsuna muzica, acum, în lipsa teraselor și a turiștilor, s-au auzit doar valurile mării. Șezlongurile au rămas goale”

Nelu Tătaru: „Trebuie să se facă o responsabilizare a celui care pleacă”

Ministrul Sănătăţii, a vorbit despre modul în care vor se vor putea deplasa românii în afara localităţii de domiciliu după data de 15 mai.

„Au fost mai multe discuţii. Era clar, în interiorul localităţii dispărea acea declaraţie. Ieşirile erau individuale, putând comasa până la trei persoane. Se păstrează distanţarea socială, masca se poartă în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Pe stradă nu. (…) Ieşirile din localitate: au exista discuţii să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declaraţie verbală.

S-a luat totuşi decizia până la urmă să se facă pe declaraţie pe proprie răspundere, aceasta responsabilizând, declaraţie scrisă, considerând că atunci când scrii te gândeşti de şapte ori înainte dacă scrii, când ţi-o va cere cineva. Nu neapărat să-l ameninţăm cu o amendă sau cu altceva, dar responsabilizarea, după două luni în care am stat şi am avut răbdare, să însemne doar o hârtie în care ne responsabilizăm că mergem undeva”, a explicat Nelu Tătaru, invitat la emisiunea lui Mihai Gâdea, la Antena 3.

Publicat: 17 mai 2020, 10:34 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă