Mustul este o bautura naturala foarte benefica organismului.
Toamna vine la pachet cu anumite alimente si bauturi specifice, care pot ajuta corpul uman sa isi recapete vitalitatea. Printre ele se numara si mustul, sucul delicios preparat din struguri proaspeti.
Pentru ca in continutul sau se afla numeroase vitamine si minerale, aceasta licoare poate sa spele organismul de toxine. O cura cu must e recomandata tuturor, in aceasta perioada, indiferent de varsta!
Cu un gust intepator, usor acru, mustul ofera organismului o buna sursa de revitalizare. Obtinut din struguri care se storc foarte bine, pana cand iese toata zeama, mustul se transforma ulterior in vin. Insa, pana la fierbere, licoare obtinuta este bogata in vitamine si minerale, polifenoli, alaturi de vitamina C.
„Mustul contine vitaminele A, B1, B2 si vitamina C si are un efect extrem de revigorant, ajutand la detoxifierea organismului si la stimularea imunitatii. Devine si o puternica arma impotriva cancerului datorita continutului mare de antioxidanti.
Este, deci, recomandat persoanelor bolnave de cancer, dar si celor predispuse la aceasta cumplita afectiune. Mustul contine resveratrol, un antioxidant-minune din pielita strugururilor, ce previne si combate cancerul”, a spus medicul Daniela Stan, potrivit adevarul.ro.
Pe langa faptul ca are un continut bogat de antioxidanti si lupta impotriva unei maladii atat de grave cum este cancerul, mustul mai e recomandat si pentru a preveni alte afectiuni. Medicii il recomanda pentru bili de ochi, de inima, de rinichi, de stomac sau de nutritie.
Mustul mai poate preveni si trata anemia, astenia, gingivita sau durerile reumatice, resimtite in special de catre peroanele in varsta. O cura cu must facuta toamna poate aduce beneficii organismului.
Licoarea abunda in vitamine si antioxidanti si e recomandata tuturor persoanelor. Sucul proaspat de struguri poate sa scada si hipertensiunea arteriala, dar si sa diminueze riscul accidentelor vasculare. Acesta trebuie baut proaspat, pentru ca scade in proprietati odata cu trecerea zilelor.