Cum să ne ferim de hoți. Multe persoane lasă cheile în ușă noaptea, dar riscurile sunt mari.Samuel Prieto, un expert de la Institutul Superior de Securitate Publică (Netpol), a spus că lăsarea cheii în broască nu ajută cu nimic. Această practică poate facilita accesul hoților în casă.
Cheile lăsate în broască i-ar putea ajuta pe infractori să intre mai ușor în casa ta. „Hoții au dezvoltat de-a lungul anilor numeroase tehnici pentru a pătrunde în locuințe folosind cheia lăsată în broască”, explică Prieto.
Una dintre metodele frecvent utilizate de hoți este așa-numita tehnică a „pescuitului”. Aceasta implică utilizarea unui instrument special, introdus între toc și spațiul dintre ușă, care permite extragerea cheii din broască. O altă metodă se bazează pe alinierea pinionilor și contra-pinionilor din broască. Infractorii pot folosi agrafe sau cârlige pentru a recupera cheile lăsate în spatele ușii.
Este indicat să încuiați ușa și să depozitați cheile într-un loc sigur, departe de ușă. Instalarea unui sistem de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă vă poate ajuta, potrivit ziarulromanesc.de.
Polițiștii le-au oferit celor care pleacă în vacanță o serie de sfaturi. Unii hoți se interesează de persoanele care pleacă în concediu și lasă casa goală. Ragă un vecin de încredere să-ţi ţină casa sub observaţie şi să anunţe poliţia dacă vede că intre cineva în curte sau apartament.
Închide şi asigură toate uşile şi geamurile locuinţei, inclusiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie. Este indicat să nu tragi toate jaluzelele şi draperiile. Casa trebuie să pară locuită. Nu lăsa în casă sume mari de bani şi bijuterii. O altă recomandare e să nu spui tuturor că pleci în vacanță. Aceasta informație ar putea ajunge la hoți. Poți lăsa și o lumină aprinsă.
foto: pixabay.com