Motivul pentru care Nike vinde aceste 3 perechi de adidași la prețuri de peste 10.000 de euro

Publicat: 02 mart. 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta General
Motivul pentru care Nike vinde aceste 3 perechi de adidași la prețuri de peste 10.000 de euro

Nike este unul dintre cele mai accesibile branduri de încălțăminte din toată lumea. Adidașii sunt piesa de rezistență a companiei americane, dar există și unele perechi pe care nu oricine și le poate permite. Acestea costă peste 10.000 de euro, dar există și un motiv pentru care Nike a stabilit aceste prețuri.

Adidași Nike, în ediție limitată

Spre deosebire de brandurile de lux, compania Nike a devenit cunoscută în toată lumea pentru prețurile accesibile pe care le are, indiferent că vorbim despre încălțăminte sau despre articole vestimentare. Tocmai din acest motiv, Nike este unul dintre brandurile cele mai folosite, în special când vine vorba de adidași. Există însă și câteva excepții. Compania americană a produs și adidași care costă o avere.

Explicația este însă destul de simplă. Aceste perechi au fost făcute în ediție limitată, motiv pentru care se găsesc extrem de greu în toată lumea. În plus, unii dintre acești adidași fac parte din edițiile create special pentru cei mai mari sportivi ai lumii. Nu este de mirare că cei care își doresc să aibă adidași cu o însemnătate aparte nu se uită la bani și plătesc prețuri exorbitante pentru o astfel de pereche.

16.000 de euro, cei mai scumpi adidași Nike

Nike Air Yeezy 2 NRG – 14.923 euro

Ceva mai ”piperați” la preț sunt adidașii Nike Air Yeezy 2 NRG. Aceștia costă aproape 15.000 de euro și fac parte din categoria adidașilor premium. Acesta este unul dintre cele mai rare modele de adidași din întreaga lume. Nu este de mirare că celebrul rapper Kanye West, soțul lui Kim Kardashian, a folosit acești adidași atunci când a colaborat cu Nike.

LeBron 9 Championship Pack sneakers – 16.298 euro

Piesa de rezistență a clasamentului celor mai scumpi adidași de la Nike o reprezintă LeBron 9 Championship Pack sneakers, care depășesc 16.000 de euro. Aceștia sunt extrem de rari și fiecare pereche care se găsește trece prin mâna experților, pentru a i se dovedi autenticitatea. Așa cum sugerează și numele adidașilor, aceștia au fost creați pentru celebrul baschetbalist LeBron James în 2012, atunci când a câștigat primul său titlu în NBA, cu Miami Heat.
Culorile adidașilor reprezintă de altfel și culorile echipei. Aceștia au fost creați în două modele diferite, roșu și negru și alb, roșu și negru. Prima ediție se numește ”LeBron 9 Elite” și a fost modelul făcut special pentru titlul din NBA, iar a doua linie, ”LeBron 9”, este cea creată pentru trofeul MVP, obținut de marele baschetbalist. Cele două perechi se cumpără la pachet, iar motto-ul ”Câștigați, nu primiți”, este imprimat pe cutie.
Publicat: 02 mart. 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă