Monica Belluci, lecție de viață la 55 de ani: ”Trupul îmbătrânește, dar sufletul întinerește”

Publicat: 21 Nov. 2019, 16:28 General

La cei 55 de ani, Monica Bellucci arată splendid. Nu e de mirare că a devenit în 2015 cea mai în vârstă „Bond girl” din toate timpurile, prin scurta, dar memorabila apariție în rolul Luciei Sciarra care are o fierbinte aventură cu însuși James Bond.

În 2013, actrița a divorțat după 14 ani de actorul Vincent Cassel. Deși pentru majoritatea femeilor, sfârșitul unui mariaj reprezintă o etapă care lasă urme adânci, iar multe dintre reprezentantele sexului frumos își revin cu greu, Monica declara că este „mai organizată, mai cu picioarele pe pământ”, mai ales că rămăsese o mamă singură, potrivit The Telegraph.

Monica Belluci s-a simțit întotdeauna în largul ei în fața aparatelor de fotografiat și asta pentru că s-a lansat ca model înainte să devină actriță în 1990, odată cu rolul din filmul „Vita coi figli” (Viața cu copii) al regizorului italian Dino Risi, care a remarcat-o într-un pictorial dintr-o revistă.

„Cea mai grea perioadă din viața mea a fost atunci când am trecut de la modelling la actorie”, mărturisește deschis Bellucci. Poate și de aceea a acceptat provocări deloc ușoare, așa cum au fost multe dintre rolurile sale. Spre exemplu a fost victima unui viol în controversatul thriller „Irreversible”, Maria Magdalena în filmul lui Mel Gibson „The Passion of the Christ” sau Regina Oglindă în filmul lui Terry Gilliam „The Brothers Grimm”.

„Când o actriță frumoasă acceptă un rol puternic, se spune că este curajoasă, dar nu bună. Acum sunt suficient de în vârstă ca oamenii să spună că sunt, într-adevăr, bună”a mai declarat actrița.

Bellucci este optimistă în ceea ce privește îmbătrânirea

Deși despre ea nu prea se poate zice că „îmbătrânește”, actrița nu face eforturi supraomenești pentru a arăta atât de bine. Acupunctură, masaj facial, Pilates și înot, sunt doar câteva dintre ”secretele” divei.

„Nu este vorba de vârstă, ci de energie. Trupul îmbătrânește, dar sufletul întinerește. Azi femeile se privesc pe sine diferit și de aceea societatea le privește, la rândul său, diferit.(…) La 25 de ani habar nu aveam că la 50 voi continua să lucrez. Este o mare descoperire pentru mine”spune Monica Belluci.

Cu o copilărie fericită, singură la părinți, Monica mărturisește că a dus mereu dorul unui frate sau al unei surori. De aceea a și făcut doi copii, pentru că este de preferat să te cerți uneori, decât să fii singur.

„Părinții mi-au lăsat incredibil de multă libertate, poate chiar prea multă, dar a fost minunat”, a mai spus actrița.

Monica Belluci, mamă singură și femeie de succes

Monica Belluci și-a cunoscut fostul soț, Cassel, pe platourile de filmare, iar alături de el a jucat în mai multe filme. Perechea era supranumită în acel timp „Les Glamours”. Deși în prezent sunt divorțați, locuind pe continente diferite, relațiile dintre cei doi sunt amiabile, aspect important într-un cuplu divorțat, cu copii. Despre fostul soț, Monica vorbește frumos, apreciind că este un tată bun, dar foarte ocupat  „muncește și călătorește mult” de aceea fetele stau cu ea.

Viața Monicăi Bellucci se construiește acum în jurul copiilor. Pentru că i-a făcut târziu, în jurul vârstei de 40 de ani, acum face doar un film pe an, iar restul timpului și-l dedică lor.

Cu o casă în Roma și una la Lisabona, cu o relație amoroasă despre care refuză să dea detalii, Monica Bellucci este o femei împlinită, simțind că deține 100% controlul asupra propriei vieți.

Publicat: 21 Nov. 2019, 16:28 General
Pe aceeași temă