Mirela Vaida îşi face întotdeauna timp să îi răsfeţe pe cei dragi. Vedeta de la Antena 1 este o bucătăreasă desăvârşită şi nu ratează nicio ocazie de a-şi arăta talentul în bucătărie. Recent, vedeta a împărtăşit în cadrul unui interviu recent cum obţine cei mai pufoşi cozonaci.
În cea mai mare parte a timpului, Mirela Vaida este prinsă în proiectele pe care le desfăşoară atât în mediul online, cât şi pe TV. Cu toate acestea, nu poate sta departe nici de bucătărie. Vedetei îi place să gătească şi o face cu mult drag atunci când e vorba de familie sau prieteni.
În prag de sărbători, prezentatoarea de la Acces Direct a deci să le dezvăluie celor care o urmăresc câteva trucuri. Astfel, pentru gospodinele care vor să prepare pentru masa de Crăciun cel mai bun cozonac moldovenesc, Mirela Vaida a dezvăluit care este reţeta ei.
– 2 kg de făină albă
– sare
– zahăr
– drojdie umedă sau uscată
– unt gras
– smântână grasă
– coaja unei lămâie
– 7-8 ouă
– esențe
– apă minerală
– rahat
– miez de nucă
-zahăr
– cacao
– lapte
– esențe
– ouă
În continuare, vedeta a dezvăluit că reţeta pe care ea o foloseşte a fost transmisă din generaţie în generaţie, iar toate trucurile pe care le-a învăţat sunt de la mama ei.
„E rețeta mamei mele. E cu foarte multe ouă. Se frământă toate ingredientele pentru aluat, pe care îl lăsăm la dospit destul de mult, cam două ore, la căldură, și apoi ne apucăm de făcut umplutura, care se face cu albușurile de la ouă, care se bat cu mixerul. Se adaugă miezul de nucă, cacao și zahăr. Se lipește pe toată foaia de aluat și se întinde foarte bine pe foaia mare de cozonac, peste ea se adaugă bucățele mici de nucă măcinată și printre ele se mai presară și câteva cubulețe mici de rahat, de toate aromele, verde, galben, roșu”, a declarat Mirela Vaida, pentru Spectacola.
„Eu îl fac cu de toate, îmi place să fie cozonacul gros, cu textură groasă, cu multă umplutură, cu mult rahat. Îmi place să fie felia galbenă, mare, mirosind a dulce, a vanilie, a scorțișoară, plus lămâia și portocala rasă prin ea… acesta e cozonacul din copilăria mea și așa vreau să-mi iasă. De cele mai multe ori, îmi iese. Peste aluat se face cruce, se spune Tatăl Nostru, cum fac gospodinele. Este un adevărat ritual”, a continuat aceasta.
Sursă foto: social media