Mirela Vaida, mesaj tranșant pe internet: ”Copiii de azi sunt destupați la minte”

Publicat: 03 Jun. 2020, 09:09 Vedete

Mirela Vaida a notat pe rețelel de socializare în această dimineață un mesaj foarte important, mai ales adresat persoanelor care au funcție înaltă în stat.

Anual, foarte mulți minori devin ”copii cu copii”, iar aceste cazuri nu sunt absolut deloc singulare, ci sunt zeci de mii. Celebra prezentatoare TV consideră că trebuie să existe educație sexuală în școli și încă de mici trebuie să învețe la ce riscuri s-ar putea expune.

”Statule, invata sa-ti iubesti copiii!! Si, mai ales, copiii care se nasc din alti copii pentru ca, vezi tu, de vreo 20.000 de ori pe an, in fiecare an, devii “bunic” inainte de vreme!!!

Da, aproape 20.000 de minore devin, anual, mamici in Romania! Unele dintre ele nu sunt la prima sarcina! Si stii de ce? Pentru ca tu nu vorbesti cu ele, pentru ca nu le informezi, pentru ca nu le educi, pentru ca mereu esti ocupat cu altele! Si uite asa, esti pe primul loc in UE la numarul de mame minore!

Eu, de multi ani, prezint emisiuni zilnice, in direct! Am prezentat, de cele mai multe ori, de pe 2 canapele, viata oamenilor simpli! Multi dintre ei, needucati, saraci, naivi, neinformati! Multe dintre ele, mame inainte de vreme. Stii care e paradoxul? Daca incerc sa trasmit la TV mesaje sau semnale de alarma pe aceasta tema, tu, Statule, ma amendezi! Si stii de ce? Culmea! Pe motiv ca nu protejez minorii. Dar tu cum ii protejezi? Tu cum vorbesti fetelor de 11-12 ani, multe dintre ele deja “domnisoare”, despre riscurile unui contact intim neprotejat, ale unei vieti sexuale precoce, despre responsabilitatea unui copil in viata unei adolescente de 15 ani?

Mirela Vaida: ”Crede-mă, copiii de azi sunt destupați la minte, au acces la internet și mulți dintre ei știu mai multe decât noi”

Stiu, toate astea se intampla din cauza lipsei de educatie, a saraciei, a lipsei unor parinti care nu stiu sa vorbeasca cu copiii lor la timp sau care nu sunt acasa de ani buni, pentru ca trebuie sa munceasca in Spania, Italia, Germania, UK, sa-si poata asigura traiul! Si, pentru toate astea, nu esti si tu responsabil? Nu te mai preface ca nu vezi realitatea! Fii partenerul nostru, nu dusman! Adapteaza-te si tine pasul cu vremurile! Eu cred ca se poate vorbi deschis in scoli, incepand cu varsta de 11-12 ani, despre toate aceste riscuri si realitati! Fara sa traumatizam copiii, fara sa ii invatam noi cum se face! Crede-ma, copiii de azi sunt destupati la minte, au acces la internet si multi dintre ei stiu mai multe decat noi! Dar hai sa ni-i facem prieteni! Hai sa vorbim cu ei deschis, hai sa nu ne mai purtam ca un parinte care, afland ca fata lui e gravida, o bate si-o alunga de acasa, de frica sa nu-l stie tot satul!! Ca uite, de asta esti fruntas in Europa la numarul de “mame-copii” care, intre timp, au abandonat si scoala, au fost excluse social, cresc copiii singure, sau, de cele mai multe ori, ii institutionalizeaza ori ii abandoneaza! Ce se alege de ei? Daca iti doresti o generatie sanatoasa, ocupa-te! Daca vrei cresterea natalitatii, fa-o responsabil! La nivel de scoala, prin personal avizat, si de primarie locala, prin asistenti sociali sau medici, putem schimba lucrurile! Dincolo de faptul ca e Moral sau Imoral, ca e Bine sau Rau, realitatea ne-o ia inainte!! Mult! Sa nu ne mai prefacem ca n-o vedem!

Mirela Vaida: ”Statule, am încredere în tine”

Sa nu ne facem ca nu ne pasa de ceea ce se intampla in jurul nostru! E mai usor sa prevenim decat sa indreptam! Iti scrie o mama a 3 copii care sustine educatia sexuala in scoli pentru ca asta ne cere lumea in care traim! Statule, am incredere in tine! Nu ma dezamagi din nou! Nu te juca cu destine si nu condamna adolescentele si copiii nascuti de ele la o viata compromisa, doar pentru ca nu-ti faci tu timp, macar o ora pe saptamana sau pe luna, sa stai de vorba, deschis si asumat! Ar fi mare pacat… Si tu stii asta!! Nu te doare sufletul?”, este mesajul scris de Mirela Vaida pe Facebook.

Publicat: 03 Jun. 2020, 09:09 Vedete
Pe aceeași temă