Mircea Badea, previziune înfricoșătoare despre ce se va întâmpla în România: ”Ne va băngăni creierul în cap”

Publicat: 14 iun. 2022, 11:21 Autor: Maria Apostol General

Economistul șef al BCR, Ciprian Dascălu este de părere că perioada următoare va fi marcată de turbulențe în zona economică, iar Euro va depăși pragul de 5 lei! Mircea Badea a comentat situația și are propria lui previziune cu privire la ce se va întâmpla. 

Potrivit economistului, inflația va crește peste 15%, însă spre final de an va scădea și va atinge valoarea de 12 procente.

BNR ar trebui să continue să mențină un control strâns asupra monedei. Având în vedere ponderea relativ ridicată a valutei în stabilirea ratei inflaţiei, rolul său ca ancoră a așteptărilor inflaționiste și potențialul impact negativ asupra încrederii consumatorilor în faţa deprecierii leului. Guvernatorul BNR a reiterat că banca centrală nu își poate permite un leu mai slab. Din cauza rolului de transmitere în indicele preţurilor de consum (IPC).

Prin urmare, prognoza noastră EUR/RON la 5,05 la sfârșitul anului este supusă riscurilor de scădere; poate că nivelul 5.00 ar putea fi important din punct de vedere psihologic pentru a ne amâna apelul pentru anul următor„, subliniază Ciprian Dascălu.

Mircea Badea: ”Ne va bengăni creierul în cap…”

Declarațiile economistului-șef al BCR au fost comentate de Mircea Badea în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Aici sunt perfect de acord, nu că eu aș fi vreun economist chiar și subaltern, nu mai zic de șef pe undeva, dar și eu cred că inflația va fi lejer peste 15%, însă eu sunt absolut convins că inflația nu va scădea spre finalul anului. Deloc-deloc nu va scădea nicio inflație anul acesta.

Va continua să crească până ne va băngăni creierul în cap. Ei pot să facă din pix ce vor ei. În realitate, și noi cu toții vom resimți, inflație ca la balamuc. Orice speranță de genul ‘spre sfârșitul anului’… absolut nu”, este de părere prezentatorul.

Publicat: 14 iun. 2022, 11:21 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă