Ministrul Sănătății Nelu Tătaru: „Vom avea două săptămâni dificile”

Publicat: 21 Jul. 2020, 15:19 Arhiva

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații , după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a trecut de 900 în ultimele 24 de ore.

Începând cu data de 21 iulie 2020 a intrat în vigoare noua lege a carantinei și a izolării. Tot în aceeași zi, România a înregistrat un bilanț negru: 994 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, dar și 36 de decese.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a făcut declarații de presă și susține că urmează două săptămâni dificile pentru autorități.

„Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune măsurile de izolare, internare, carantină. Suntem într-un moment în care instituțiile statului, agenții economici și fiecare dintre noi suntem responsabili. Legea care intră astăzi în vigoare ne oferă pârghiile necesare, dar vom avea două săptămâni dificile. Mizăm și pe dumneavoastră. Suntem într-o perioadă de creștere ușoară a numărului de cazuri noi. Tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice”, spune ministrul Sănătății, scrie Hotnews.ro.

„Putem să facem detașări de personal medical sau transferăm pacienții acolo unde avem locuri libere la ATI, în special rezidenți de terapie intensivă și de boli infecțioase. Există 50% spor și 2% diurna. Noi mizăm pe detașări voluntare, dar conform legii o putem face și involuntar. Sper ca colegii noștri să înțeleagă că este un moment dificil, pe care îl putem depăși împreună”, a mai spus Nelu Tătaru.

România a înregistrat pe 21 iulie un bilanț negru

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2.074 de decese.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 994 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus și 36 de decese. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 297 de pacienţi. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 984.396 de teste. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Publicat: 21 Jul. 2020, 15:19 Arhiva
Pe aceeași temă