Mike Godoroja: „Femeia este definiția reală a iubirii. La mulți ani, Doamnelor și Domnișoarelor!”

Publicat: 08 mart. 2024, 08:29 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Mike Godoroja: „Femeia este definiția reală a iubirii. La mulți ani, Doamnelor și Domnișoarelor!”

Pe 8 martie, ziua în care sărbătorim Femeia, artistul Mike Godoroja, un romantic incurabil care a „cântat” o viață iubirea, transmite un mesaj absolut tulburător tuturor doamnelor și domnișoarelor. De asemenea, artistul își amintește cum trăia în copilărie ziua de 8 Martie, ne povestește despre mama lui, dar și despre cum simțea 8 Martie atunci când era la școală.

Cum era sărbătorită ziua de 8 martie, în copilăria ta?

8 martie dintotdeauna pentru mine a însemnat mama. Pe de altă parte, voi, femeile, însemnați întruchiparea tuturor simțurilor și mesajelor universului maternal. Dintotdeauna a însemnat o trimitere către ochii ei, către părul ei, către mâinile mângâietoare și mai ales către vorba plină de grijă și afecțiune. În același timp, 8 martie a căpătat pentru mine o dimensiune mult mai specială: este ziua în care zeci de lalele le strâng dintr-o seră apropiată casei mele din Balotești și le pregătesc dimineața, pe adormite și le așez în toată sufrageria pe podea în câteva vaze pentru ca să-i pot spune soției mele: ești frumoasă, e ziua ta astăzi, ești feminină, ești o minune. Te iubesc.

Pe de altă parte, îmi aduc aminte că în perioada în care făceam școala generală, totul în jurul meu era format din cravate roșii, simbolul militarist al copiilor denumit pionier. În spatele acestor uniformă pe care nu le iubeam, dar pe care alții le considerau formidabile, mie-mi plăcea să văd lumea în simplitatea ei. Dimineața, mama, în ziua de 8 martie, parcă avea o aură specială și profesoarele la care duceam ghiocei și mărțișoare și flori Recunoscu că erau mult mai indulgente, mai înțelegătoare, parcă. 8 martie era o zi în care simțeam o emoție din aceeași ogradă cu cele pe care le simțeam din perioada Crăciunului sau sărbătorii Paștelui .
Dintotdeauna mi-a plăcut să scriu, încă din clasa doua și a treia îmi exprima sentimentele compunând versuri sau scrisori quiz romantic, de aceea în fiecare dată de 8 martie aveam deja pregătite niște scripturi pe care le retușam cu o zi înainte. Așa că mamei îi aduceam pe lângă ghiocei și flori un plic cu un desen și cu o poezie pe care așteptam s-o citească imediat. Profesoarelor, de asemenea, le trimiteam fiecăreia câte un plic cu o strofă și în felul ăsta mă așteptam să văd în ochii lor o înțelegere a ceea ce simțeam pentru ele.

Este luna Martie una specială pentru tine? Faci ceva anume de 8 Martie?

Da, de 8 martie, de fiecare dată, mă uit spre soare dimineața, chiar dacă el se ascunde furișat câteodată, și am sufletul plin de dorințe. Îmi place să dăruiesc flori tuturor femeilor care fac parte din existența mea. Nu aș putea spune că este sensul simțurilor mele estetice; mergând pe stradă îmi place să privesc femei care sunt zâmbitoare, care se aranjează în mod discret, care știu și doresc să fie privite. Îmi place să admir feminitatea felină a gâtului, încheieturii mâinilor și, mai ales, a buzelor. Eu cred că femeia este în mod greșit denumită muză a iubirii, este un apelativ simplist.

Ce reprezinta FEMEIA, pentru artistul Mike Godoroja?

Femeia este definiția reală a iubirii. Voi fetele, voi femeile, voi mamele, voi iubitele, voi surorile, voi prietenele, voi sunteți florile din viața noastră. Voi aduceți primăvara cu feminitatea venită din Tablourile lui Pallady sau Rubens, din Bolero-ul lui Ravel sau Carmen, din pas-de-trois-ul din Lacul Lebedelor, din cântecele Ninei Simone sau Anda Călugăreanu… din felul în care vă aranjați părul cu mâna când priviți un bârbat, din mișcarea felină a mersului, din modul în care alegeți o bluză, aranjați florile în casă, în care știți să vă bucurați de cele mai simple romantice semne !

Vă iubim frumoase, vă iubim alintate, vă iubim capricioase, vă iubim ! La început de martie privim florile. Am pregătit aici un cadou muzical romantic!

Publicat: 08 mart. 2024, 08:29 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă
×