Mihaela Bilic, prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”, recomandă să consumăm doar 5 grame de sare pe zi!

Publicat: 23 feb. 2023, 10:34 Autor: Grigoriev Gabriela Life

Mihaela Bilic, medic nutriționist și prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”, povestește despre sarea în mâncare și ce repercusiuni are excesul acesteia.

Mihaela Bilic, prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”, a fost prezentă la „Vorbește lumea”, pentru a aborda un subiect discutat de toți dintre noi. Și extrem de controversat: sarea din mâncare. Medicul nutriționist care demontează mituri legate de un stil de viață sănătos a făcut lumină în ceea ce privește consumul zilnic de sare.

Mihaela Bilic de la „Doctor de Bine”. „Până și în prăjituri se pune sare. Ea dă drumul la gust”

Nu este o noutate faptul că acest condiment dă savoare preparatelor. „Până și în prăjituri se pune sare. Ea dă drumul la gust”, recunoaște prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”. De asemenea, aceasta a declarat în exclusivitate pentru ciao.ro faptul că „sarea este vitală”. Iar fără ea „ne deshidratăm”. Totuși, mulți oameni nu știu ce cantitate ar trebui să consume zilnic. „Avem tendința să punem sare înainte de a gusta. Organizația Mondială a Sănătății ne recomandă să consumăm 5 grame de sare pe zi”, spune Mihaela Bilic, ce prezintă „Doctor de Bine”, în fiecare duminică, de la ora 10:00, la PRO TV.

De asemenea, această doză de 5 grame se referă la totalul de sare pe care o luăm din alimente, nu la cea adăugată. Ce este și mai îngrijorător este faptul că majoritatea persoanelor nu se află în control când vine vorba despre această cantitate. „Nici nu bănuim cât de multă sare este în anumite produse”, declară cu stupoare medicul nutriționist.

„Sarea ne învață porția corectă! Mezelurile nu se mănâncă cu sutele de grame, ci cu zecile”

Acest lucru se întâmplă pentru că „sarea este un agent de conservare”. Prin urmare, este prezentă în toate alimentele din magazine. Putem privi partea plină a paharului și să recunoaștem faptul că asta ne determină să consumăm porții moderate din punct de vedere cantitativ. „Sarea ne învață porția corectă! Mezelurile nu se mănâncă cu sutele de grame, ci cu zecile!”.

„Sarea reține apă în corp” – este principalul efect advers atunci când facem exces de acest condiment. Fapt ce duce la un număr mai mare de kilograme văzute pe cântar. Pe de altă parte, consumul exagerat provoacă adevărate consecințe pe termen lung: „Populația are hipertensiune din cauza excesului de sare”, spune Mihaela Bilic despre acest obicei nesănătos.

Publicat: 23 feb. 2023, 10:34 Autor: Grigoriev Gabriela Life
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă