Mihaela Bilic da verdictul: „Mancatul emotional reflecta o nevoie de glucoza a creierului”

Publicat: 31 aug. 2017, 22:20 Autor: D. C. Retete & Diete
Mihaela Bilic da verdictul: Mancatul emotional reflecta o nevoie de glucoza a creierului

Mihaela Bilic da verdictul:

Mihaela Bilic da verdictul in cazul mancatului emotional. Se pare ca acest lucru se intampla pentru ca nivelul de glucoza din creier e scazut. Medicul nutritionist sustine ca pofta de dulce sau de paste fainoase este „o chestiune care mai degraba tine de o nevoie de calmare a capului”.

„Mâncatul de foame se traduce prin senzații fizice, corpul simte și atunci avem fie la nivelul stomacului sau al tubului digestiv ușor gol sau crampe, ulterior, dacă senzația de foame crește, slăbiciune, o lipsă puterii de concentrare. Pe măsură ce foamea avansează ajungem la nervozitate, iritabilitate.

Mihaela Bilic da verdictul: „Mancatul emotional reflecta o nevoie de glucoza a creierului”

În schimb, mâncatul emoțional nu reflectă o nevoie de nutrienți a organismului ci o nevoie de glucoză a creierului. El cu glucoză funcționează dar, în același timp, îl și anesteziasă, îi dă stare de bine. Mâncatul emoțional ne îndeamnă spre dulce sau spre produse făinoase — pâine, pizza, paste—, pentru că ele conțin glucoză. Este o chestiune care mai degrabă ține de nevoia de calmare a capului.

Trebuie să învățăm să facem diferență între mâncatul de foame și cel emoțional. Corpul nu știe să ceară, în schimb, mintea noastră, care niciodată nu simte, are întotdeauna foarte multe idei și este insațiabilă. Ea nu este niciodată sătulă, poate mânca oricât, tocmai pentru că nu simte. Deci, putem mânca chiar dacă suntem sătui, din simplul fapt că respectivul produs ne dă o stare de bine.

Mihaela Bilic da verdictul: „Mancatul emotional reflecta o nevoie de glucoza a creierului”

Zahărul este, de obicei, principalul element care trădează mâncatul emoțional. Corpul nu știe să ceară zahăr, cel mult cere pâine, dar zahăr cere capul. Mâncarea tradițională îngrașă dacă gătim după metode tradiționale: cu foarte multă grăsime, cu multă prăjeală, ulei. Altfel, ciorba este cel mai dietetic și echilibrat aliment, tocănița, pentru că are sos, înseamnă legumele și carnea puse laolaltă, gătit tot în mediul umed, ceea ce face ca produsul să fie ușor de digerat.

Singurul lucru de care trebuie să ținem cont este uleiul. Să fim foarte zgârciți cu sticla de ulei. Într-o lingură de ulei avem 100 de calorii și atunci toată porția de tocăniță nu are 100 de calorii, cât are o lingură de ulei”, explică dr. Mihaela Bilic conform agerpres.ro.

Publicat: 31 aug. 2017, 22:20 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă