Beneficiile consumului de miere de albine! Iata cate vitamine poate avea si ce afectiuni poti trata

Publicat: 13 nov. 2017, 13:22 Autor: Echipa Ciao.ro News 4
Beneficiile consumului de miere de albine! Iata cate vitamine poate avea si ce afectiuni poti trata

Mierea este un aliment dulce realizat de albine din nectarul florilor. Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase si complexe alimente. Mai bine zis este un super-aliment deoarece contine vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi si antioxidanti ce-i dau o valoare terapeutica uriasa. Cand este consumata, cei mai buni nutrienti obtinuti de la floarea de unde albina a cules mierea sunt imediat absorbiti in organism.

In primul rand, mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ajuta sa avem un tonus bun si incarca cu energie.  Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism, care primeste prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci  si mineralele, vitaminele si enzimele.

La ce ajuta mierea

Diabetul: studii recente, facute in mai multe tari ale lumii, arata ca inlocuirea totala a zaharului in alimentatie cu miere duce la o scadere cu 60-70% a ratei aparitiei diabetului. Mai ales in alimentatia copiilor si tinerilor este recomandata folosirea mierii ca unic indulcitor, deoarece ajuta la prevenirea diabetului juvenil, altfel imposibil de vindecat prin mijloacele actuale.

Obezitatea: se recomanda, de asemenea, inlocuirea totala a zaharului cu miere, care nu da aceeasi dependenta ca si zaharicalele obisnuite. Cercetari recente arata ca peste 60% din obezii din intreaga lume sunt, practic, dependenti de zahar si, mai ales, de produsele care il contin (ciocolata, prajituri, sucuri, bomboane, inghetata). La miere, aceasta dependenta nu apare.

Caria dentara: are drept cauza nu doar bacteriile fixate la nivelul smaltului dintilor, ci si anumite tulburari metabolice produse, conform mai multor studii, de catre consumul de zahar. De la aparitia zaharului in alimentatie, in urma cu 200 de ani, rata aparitiei unor boli cum ar fi caria dentara, diabetul, obezitatea a crescut exponential. In prezent, caria dentara este cea mai raspandita boala din lume, 98% din populatia planetei suferind de ea. Daca vreti sa franati fenomenul aparitiei acestei probleme, inlocuiti complet zaharul cu mierea de albine.

Constipatia: se previne foarte eficient prin consumul zilnic de miere. Doza care se ia in fiecare zi este de doua lingurite de miere, pe cat posibil lichida si proaspata (obtinuta in anul respectiv).

Osteoporoza: apare atunci cand in organism nu mai sunt sintetizati suficienti hormoni estrogeni, hormoni care au un rol crucial in fixarea calciului in oase. Toate tipurile de miere contin in cantitati mici laptisor de matca, cea mai bogata substanta naturala in acest tip de hormoni. Asadar, consumul zilnic de miere furnizeaza sistematic organismului acest ajutor hormonal, ajutand la prevenirea acestei boli.

Mierea are proprietati conservante

In Egipt si Siria, mierea de albine a fost folosita la imbalsamarea cadavrelor. In unele zone din Asia Mica, populatia inca pastreaza alimentele in acest mod. Produsele de origine animala pastrate in miere de nectar si-au mentinut aspectul proaspat.

 

 

Publicat: 13 nov. 2017, 13:22 Autor: Echipa Ciao.ro News 4
Pe aceeași temă