Meteo România. Un ciclon traversează Europa! Când va fi lovită țara de furtuni și grindină

Publicat: 03 mart. 2020, 07:55 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Meteo România. Un ciclon traversează Europa. Mai multe cicloane traversează Europa, iar acestea aduc o vreme instabilă, ploi, grindină, tunete și fulgere. În România, deocamdată, temperaturile au crescut în termometre, dar în viitorul apropiat vom avea și noi parte de această vreme.

Astfel că Europa este traversată de mai multe cicloane care fac ravagii în urma lor. Este foarte probabil ca vremea să se schimbe brusc chiar de la mijlocul săptămânii și să avem scăderi în termometre.

Meteo România. Un ciclon traversează Europa. Ce spun meteorologii

”La nivelul ţării avem două anotimpuri într-o singură zi. La altitudini mici avem primăvara, ploi, vijelii, fulgere, tunete, grindină. Sunt temperaturi tipice sezonului cald, fenomenele fiind prognozate în vest, centru, nord. În schimb, la altitudini avem ninsori şi viscol. Acest episod cu aceste precipitaţii are legătură cu furtuna din Marea Britanie. În următoarele zile vor mai fi cicloane care ne vor influenţa, cele din Marea Britanie vor aduce precipitaţii în nord, vest si centru. Aerul va continua să fie foarte cald, iar temperaturile foarte ridicate.

Vom beneficia de zile foarte schimbătoare, dar în general cu vreme instabilă cu temperaturi extraordinar de ridicate, 22 de grade Celsius în Lunca Dunării, 21 în Bucureşti. Sunt temperaturi specifice pentru luna mai. În noaptea de marţi spre miercuri vor fi între 1 – 10 grade Celsius, chiar şi peste cel al maximelor normale acestei perioade”, a explicat la Digi24 meteorologul Simona Căpşună, scrie Adevărul.

Dacă astăzi și în această perioadă avem temperaturi de până la 22 de grade Celsius în termometre, trebuie să ne așteptăm și la scăderi bruște de temperatură și chiar ploi în anumite regiuni ale țării. Ciclonul va bate dinspre Marea Mediterană și va intra prin Nord în România. În vest, centru şi nord vor fi maxime de 3 – 4 grade joi.

Publicat: 03 mart. 2020, 07:55 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×