Meteo România. Temperaturi record în ultimii 100 de ani. Anunțul șocant de la ANM: iarna va dispărea

Publicat: 19 Feb. 2020, 12:03 Arhiva

Meteo România. Iarnă cu temperaturi record. Specialiștii spun că România va avea parte de un climat cu totul diferit. În ultii 100 de ani, la nivel global, a fost al doilea cel mai călduros an.

Meteo România cu temperaturi record. Semnal de alarmă de la meteorologi

Potrivit susținerilor persoanelor avizate în această branșă, România va fi ”lovită” de un val fierbinte de aer, astfel că vremea din țară va fi complet schimbată în urmăritorii ani. Verile vor fi și mai fierbinți, temperaturile ajungând la aproape 50 de grade Celsius la umbră, iar iernile vor ajunge fără zăpadă.

Mai mult decât atât, meteorologii transmit faptul că traversăm una dintre cele mai severe secete din ultimii 40 de ani. De asemenea, nici recoltele nu sunt strălucite din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Climatologul ANM, Roxana Bojariu, a vorbit despre condițiile meteo care ne afectează în mod direct: ”În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatură înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroși vin din ce în ce mai mulți”.

Meteo România cu temperaturi record. Climatul se schimbă drastic, iar fenomenele meteo sunt distructive

Experții susțin că zilele de iarnă s-ar transforma, practic, în zile de primăvare, din cauza temperaturilor ridicate. Vestul și Sudul României sunt cele mai vizate zone ale țării. ”Între 2021 și 2050, meteorologii spun că vom avea o creștere medie a temperaturii lunare în cea mai caldă lună a anului de peste 4 grade Celsius”, spun meteorologii.

Se vorbește despre cel de-al doilea an care va fi secetos în România, deficitul de apă din pământ fiind de 62%. Astfel că, fermierii se așteaptă la un adevărat dezastru, deoarece solul are nevoie de apă. În Sud, unde se află cel mai important bazin agricol, e ”pârjol”, potrivit fabricatinromania.info.

Daniel Alexandru, agrometeorolog ANM: ”Vorbim de sudul României, Estul, zona Moldovei, Bărăgan, Dobrogea, Banat și Crișana. Ne apropiem de perioada în care plantele reintră în vegetație și avem un defecit mare de apă în sol, pentru culturile de grâu și orz”.

Meteo România cu temperaturi record. Iarna dispare. Luna martie vine cu temperaturi record. Câte grade Celsius vor fi

Meteo România cu temperaturi record. Săptâmâna 17- 24 februarie 2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Excepție vor face regiunile din sud-vestul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Meteo România cu temperaturi record. Săptâmâna 24 februarie – 02 martie 2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în regiunile sudice și sud-estice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Meteo România cu temperaturi record. Săptâmâna 02 – 09 martie 2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Meteo România cu temperaturi record. Săptâmâna 9 – 16 martie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice aceste perioade, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a teritoriului și apropiat de cele normal pentru acest interval în rest.

Publicat: 19 Feb. 2020, 12:03 Arhiva
Pe aceeași temă