Meteo România. Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în 28 de județe

Publicat: 23 Jul. 2020, 11:54 Arhiva

Vremea se schimbă de pe o zi pe alta în România. Dacă ieri erau temperaturi ridicate, astăzi soarele se ascunde printre nori. Meteorologii au emis o atenționare meteorologică pentru mai mult de jumătate din țară.

Potrivit ANM, specialiștii au emis un cod galben pentru 28 de județe de pe teritoriul României. Vor urma ploi torențiale, descărcări electrice, grindină, vijelii și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp. Vremea rea se va menține pentru două zile, arată specialiștii. Iată mai jos harta cu zonele afectate de ploi.

Atenționare meteorologică – cod galben

Interval de valabilitate: 23 iulie, ora 10:30 – 23 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zonele vizate sunt: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

Cod galben de ploi în România

Informare meteorologică

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.
Notă: Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

Publicat: 23 Jul. 2020, 11:54 Arhiva
Pe aceeași temă