Trenul regal cu trupul Majestatii Sale, Regele Mihai, a plecat sambata la pranz din Gara Baneasa spre Curtea de Arges, acolo unde ultimul monarh al Romaniei va fi inmormantat.
Slujba de inmormantatea a Regelui Mihai a fost oficiata la Patriarhie de catre PF Daniel, impreuna cu un sobor de preoti. La slujba au participat membrii familiei regale, reprezentantii caselor regale din intreaga lume si oficialii statului roman. Cortegiul funerar a fost acompaniat de zeci de mii de oameni care au venit sa ii aduca un ultim omagiu Regelui.
Patriarhul Daniel a tinut un scurt discurs in memoria Regelui Mihai.
„În aceste momente de întristare, dar şi de respect, de ultim omagiu aduse Regelui Mihai I al României, ne rugăm lui Dumnezeu să aşeze sufletul lui în lumina, pacea şi iubirea Prea Sfintei Treimi, să întărească sufleteşte, să consoleze îndoliata Familie Regală a României şi să binecuvânteze pe toţi cei ce în aceste zile de doliu arată respect şi cinstire memoriei Regelui Mihai, care rămâne permanent un simbol al suferinţei şi al speranţei poporului român. Veşnica lui pomenire din neam în neam! Amin!”, a spus patriarhul.
Patriarhul a subliniat că Regele Mihai a fost toată viaţa sa un om profund credincios.
„Regele Mihai al României a fost toată viaţa sa un om profund credincios. Credinţa sa nu era una formală, ci una existenţială şi practică. Regele l-a simţit pe Dumnezeu prezent şi lucrător în viaţa sa mai ales în momentele grele ale vieţii sale. Credinţa în Dumnezeu era pentru el lumină şi ajutor pentru viaţă. (…) Credinţa şi rugăciunea Regelui Mihai l-au ajutat mult să fie statornic în iubirea faţă de popor şi de patrie, să respingă atât dictatura nazistă, cât şi dictatura comunistă, să rabde exilul impus lui de regimul comunist, să fie mereu curajos şi demn, harnic şi modest, răbdător şi iertător, virtuţi pentru care a fost preţuit atât de Casele Regale ale Europei, cât şi de oameni simpli”, a mai adaugat patriarhul Daniel.