Mesajul lui Fuego, la 10 luni de la moartea actriței Tamara Buciuceanu-Botez: ”Anul acesta e trist, fără ea”

Publicat: 11 Aug. 2020, 12:04 Vedete

În toamna anului trecut, un anunț înfiorător întrista sufletele oamenilor: Tamara Buciuceanu-Botez a murit. Ea fusese internată în spital pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie a anului trecut, iar starea de sănătate s-a agravat pe parcurs.

La vârsta de 90 de ani, Tamara Buciuceanu-Botez a fost, este și va considerată una dintre cele mai bune actrițe din România. Actrița ar fi trebuit să împlinească 91 de ani pe 10 august. Paul Surugiu, alias Fuego, a fost foarte apropiat de actriță și a și scris un mesaj, la 10 luni de la moartea acesteia.

Fuego: ”Mi-e dor de ea, de buna mea doamna Tamara Buciuceanu Botez”

“Anul acesta, e trist. E fără ea. Nu-mi mai răspunde de la celălalt capăt al firului şi nu mă mai aşteaptă să ne bucurăm împreună, câteva ore, de momente speciale. Anul trecut, la 90 de ani, i-am fost aproape şi nu pot uita vorbele şi fericirea de pe chipul ei. Mi-e dor de ea, de buna mea doamna Tamara Buciuceanu Botez.

E trist că nu-i pot bate la uşă azi, cu plăcintele ei preferate, din Basarabia, cu tort, să ciocnim şi să-mi povestească, cu hazul ei, de anii de aur şi de toate experienţele trăite.

Ce actriţă, ce fenomen al scenei româneşti, cu valenţe impresionante, cu umor spectaculos, voce, mimică şi improvizaţie, dar şi cu o capacitate impresionantă de a ţine audienţa în mână. Rămâne în schimb imaginea de aur a umorului românesc, una dintre cele mai emblematice figuri ale spontaneităţii, gândind că făr’de ea nu doar că am fi fost mai săraci, ci şi lipsiţi de spiritualitate pur românească, născută dintr-un har rar întâlnit. Da, o iubesc şi o voi iubi mereu pe doamna Tamara! Pentru toate motivele din lume sau poate pentru unul singur – naturaleţe. Tamara Buciuceanu Botez este un simbol românesc. Unul care a ars pe scenă şi care lasă în urma sa o bogăţie enormă, greu de repetat şi inutil de înlocuit. Mai jos ultima noastră amintire! Mi-e tare dor de ea!”, spune Fuego, arată Ok! Magazine.

Ce a primit Tamara Buciuceanu-Botez în 2011

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Publicat: 11 Aug. 2020, 12:04 Vedete
Pe aceeași temă