Membrii trupei Body&Soul, atac subtil la adresa noii generații de artiști: ”În anii 2000 muzica se făcea mult mai greu, nu erau atâtea programe de editat ca acum”

Publicat: 30 Jun. 2022, 19:58 Vedete

Body & Soul este una dintre cele mai îndrăgite trupe românești din anii 2000. Trupa formată din George, Laurențiu, Florin, Lucian și Bogdan a luat naștere în anul 1993 și a cucerit românii cu super hituri precum „Super femei”, „Băieții știu ce vor” sau „Ne-au topit căldurile”. Publicul îi va revedea în formulă completă la We Love Music Festival, la Râmnicu Vâlcea, pe data de 18 august și va cânta alături de ei hituri îndrăgite.

Reporter: Cum a început aventura voastră cu muzica?

În anul 1993, la un an după ce a concertat Michael Jackson în România, s-a înființat Fan Clubul MJ, așa am ajuns noi, Body & Soul, să ne cunoaștem, la acel Fan Club, unde am avut diverse spectacole de dans într-o formulă de 5, sub numele de Dancing the Dream. Am avut multe spectacole iar în anul 1997 am hotărât să participăm la festivalul Mamaia, unde am câștigat un premiu inventat de către organizatori special pentru noi – „Premiul pentru Originalitate” – care a constat într-o diplomă.

Cum a luat naștere trupa Body & Soul?

În anul 1998 ne-am schimbat formula și numele, am devenit Body & Soul. Am rămas doar 4 în trupă și am început să compunem primele melodii din albumul lansat în 1999, intitulat „Pot să-ți dau”. Albumul includea 10 melodii, printre care și ” Cum aș putea”.

Trupa Body& Soul în 3 cuvinte…

Seriozitate, muzică bună, party.

Care e cheia succesului Body&Soul?

Noi am fost foarte dedicați muzicii, am încercat să facem muzică de calitate dar și muzică de dans, de party, pentru distracție, precum „Super femei” sau „Ne-au topit căldurile”.

Amintiri din „Epoca de Aur” a muzicii românești

Un concert memorabil pe care l-ați avut. Poate chiar o întâmplare amuzantă…

În anul 2000 am avut un concert în aer liber în București, în Piața Constituției, unde organizatorii montaseră și un braț care se lungea din scenă, dar era făcut din ceva plexiglas, era atât de alunecos, mai ales că începuse să și plouă… Nu-ți mai spun că unul dintre noi a căzut pe scena.

Eu de exemplu (Laurențiu), m-am dat ca pe gheață pe acel braț și mi-am dat seama că se termină brațul, m-am aruncat imediat jos, dar cât pe ce să cad de pe scenă, care nu era chiar mică, avea cam 2 metri înălțime. Recunosc că am pus frână cu mâinile ca să nu cad și tot am ajuns cu picioarele atârnând în jos de pe scenă 🙂 Atunci am tras o spaimă…

Ce alte pasiuni aveți?

Fiecare dintre noi avem diverse pasiuni și ocupații, pe lângă activitatea muzicală. Laurențiu, designer vestimentar și manager muzical. Florin, producție muzicală.
George este cu firma lui de mațe. (Monceanu Inocasings) Bogdan face ședinte foto și videoclipuri muzicale.

Body&Soul: ”Acum sunt foarte multe platforme unde îți poți promova muzica, o poți vinde mult mai ușor”

Cum este muzica românească în 2022 față de anii 2000?

Există o diferență, atunci muzica se făcea mult mai greu, nu erau atâtea programe de editat și totuși pot spune că sunt multe melodii care trec testul timpului – și în prezent sună foarte bine, față de foarte multe melodii de acum.

Cum a evoluat industria muzicală de la noi și din afară? Vi se pare că s-au îmbunătățit lucrurile odată cu apariția social media și streaming platforms?

Este o diferență enormă, acum sunt foarte multe platforme unde îți poți promova muzica, o poți vinde mult mai ușor și ajungi de 100 de ori mai repede la ascultători. Mie, Laurențiu, chiar îmi place treaba asta, promovez mai bine extern.

Cum a luat naștere hitul verii din 2000 „Superfemei”? A cui a fost ideea?

Versul „La stânga femei, la dreapta femei” a fost adus de George, el a venit cu această idee, restul doar am adăugat și am completat.

”Nu cred că avem timp de o mini-vacanță”

Urmează să cântați în august la We Love Music Festival, la Râmnicu Vâlcea, ne puteți spune câteva cuvinte despre ce ați pregătit pentru fani?

Programul nostru de concert este foarte bine pregătit, sunt incluse melodii pe care publicul le știe precum: „Super femei”, „Ne-au topit căldurile”, „El și Ea” sau „Hey Baby”. Avem un concert de aproximativ 40-45 min și abia așteptăm să ne vedem cu publicul din Râmnicu Vâlcea. Vă invităm acolo, va fi un super show!

Dintre artiștii internaționali, cu cine v-ați vedea să colaborați?

Dacă ar fi să alegem un artist internațional, noi preferăm cu Michael Jackson, însă din păcate nu se mai poate, cu Boyz II Men, Backstreet Boys, Justin Timberlake, Bruno Mars și lista poate continua.

Ați mai fost în Râmnicu Vâlcea sau în împrejurimi? Plănuiți și o scurtă vacanță cu ocazia festivalului?

Noi am mai cântat în Râmnicu Vâlcea cred că de 2-3 ori, dar acum ceva vreme, cred că au trecut mai bine de 10 ani. Nu cred că avem timp de o mini-vacanță pentru că fiecare dintre noi este ocupat și cu alte lucruri de făcut. Însă este o zonă superbă, cu atât de multe atracții, sigur ne vom face timp să ne plimbăm câteva ore. Una dintre cele mai frumoase zone din România.

Body&Soul revine cu un nou proiect

Ce planuri mai aveți pentru anul acesta?

Vă dau o veste: Body & Soul va demara anul acesta un nou proiect muzical în formula actuală, adică: Bogdan, George, Laurențiu, Florin. Ne dorim să revenim pe piața muzicală cu noi melodii în stilul nostru, care ne-a consacrat și chiar poate și niște surprize, sunete noi, idei noi.

Transmiteți câteva cuvinte fanilor care vă așteaptă la We Love Music Festival 😊

Vă așteptăm în număr cât mai mare, să cântați cu noi melodiile „Super femei”, „Ne-au topit căldurile” și să ne distrăm împreună pe vechile noastre piese. Vă promitem că nu vă vor topi căldurile, pentru că festivalul se ține la marginea pădurii. HAI LA PARTY We Love Music Festival!

Pe lângă Body & Soul, pe scena festivalului vor urca peste 30 de artiști români și internaționali, nume sonore precum Ronan Keating, ATB, Jay Sean, Outlandish, Blue, 3 Sud Est, Connect-R, Lou Bega, Nana, Haddaway, Oceana, Ottawan, DJ Project, Arsenie ex. O-Zone, N&D, Melody Thornton ex. Pussycat Dolls, Class, LA și mulți alții. Gazdele evenimentului: reputatul om de radio și TV Liana Stanciu și îndrăgitul artist și MC Nick de la N&D.

We Love Music, un festival de neuitat!

Festivalul se desfășoară pe parcursul a 4 zile, între 18 și 21 august, în aer liber, într-un loc de poveste, Platoul Fețeni din Râmnicu Vâlcea, chiar la marginea pădurii. Este cea mai mare adunare de artişti din epoca de aur a muzicii, pe care a găzduit-o România vreodată! Patru zile magice de festival, cu peste 30 de nume sonore de la noi și de afară!

We Love Music Festival va fi o experiență de neuitat pentru public. Pe lângă un line-up cu artiști de top din România și internaționali, participanții se vor bucura și de un parc de distracții amenajat în spațiul unde se desfășoară festivalul. În plus, evenimentul va găzdui și un food court și food trucks cu mâncare pentru toate gusturile. Astfel, festivalul va fi o experiență perfectă atât pentru tinerii puși pe distracție, cât și pentru familiile cu copii, care vor regăsi la We Love Music Festival tot ceea ce au nevoie pentru un weekend memorabil.

Show-urile live de pe scenă vor fi completate de Mega Petrecerea Disco Anul 2000, unde petrecăreții vor putea dansa de seara până în zorii zilei.

Biletele s-au pus în vânzare și sunt disponibile aici.

Intră în atmosfera We Love Music Festival și ascultă playlist-ul de festival aici:

https://youtube.com/playlist?list=PL9g7044TT2Ywann_XcsP16tviEg2hDdcv

Urmărește We Love Music Festival aici:

https://www.instagram.com/welovemusic.festival/

https://www.facebook.com/Welovemusic-Festival-108877955100176

Publicat: 30 Jun. 2022, 19:58 Vedete
Tags:
Pe aceeași temă