Când se vor întoarce românii la muncă! Medicul Adrian Streinu-Cercel: ”Trebuie o pauză de 10 săptămâni, după care ne putem relua viaţa”

Publicat: 01 apr. 2020, 10:47 Autor: Andreea Voicu News

Celebrul medic Adrian Streinu-Cercel a făcut o nouă precizare în legătură cu pandemia de coronavirus. Specialistul susține că tot ce trebuie să facem este să evităm să ne punem în calea lui, și să îl distrugem.

Doctorul, care este managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, ar susține, potrivit Cancan, că românii s-ar putea întoarce la muncă abia în luna iunie a acestui an. Evident, totul depinde de modul în care oamenii și autoritățile cooperează și de respectarea măsurilor impuse. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că virusul este vulnerail în fața igienei corecte.

„Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT.

Avem câteva avantaje. Virusul a transpus ce poate să facă și a dat din mânecă toți așii. Acum trebuie să folosim toți așii împotriva virusului. Trebuie să decontaminăm zonele și să inactivăm virusul. Acum este treaba autorităților să intervină cu mașini să spele tot orașul. Trebuie să folosim apa și săpunul din abundență.

În casă fac curat cu masca pe figură. După ce am terminat de făcut curat, masca trebuie aruncată la gunoi și dusă la pubelă. În felul asta decontaminăm propriul habitat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel în cadrul emisiunii lui Marius Tucă, de la Antena 3.

Publicat: 01 apr. 2020, 10:47 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×