Premiera in Romania! A fost inaugurata prima statie de incarcare pentru masini electrice. Ce oras are privilegiul acesta

Publicat: 20 Nov. 2017, 19:05 News 3

Inovatie de ultima ora la Timisoara. Aeroportul orasului a inaugurat prima statie de incarcare pentru vehicule electrice intr-un aeroport din Romania. Este vorba de o colaborae intre Enel Energie si Grupul energetic italian Enel, si aeroportul Traian Vuia, prin care se  promoveaza mobilitatea electrica si reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor. De asemenea, pana la vara, utilizatorii de vehicule electrice vor putea incarca vehicule in mod gratuit.

„Grupul Enel a lansat in acest an o noua divizie de business, denumita E-Solutions, marcand deschiderea fata de oportunitatile care decurg din transformarea sectorului energetic si din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrica”, a declarat Michele Abbate, director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia.

Statia de incarcare ofera posibilitatea de a alimenta trei vehicule electrice simultan. In functie de vehicul, statia poate incarca 80% din baterie intr-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele doua linii de curent alternativ durata medie este de trei-patru ore.

 „Consideram ca cererea pentru vehiculele electrice este in continua crestere, de aceea am decis sa amplasam aceasta statie de incarcare in incinta Aeroportului International Timisoara”, a mai adaugat directorul general.
Publicat: 20 Nov. 2017, 19:05 News 3
Pe aceeași temă