Mașina UNICAT în România! Ce conduce un bărbat pe străzile Timișoarei

Publicat: 13 Jan. 2020, 13:01 Life

O mașină rară din Europa circulă pe străzile Timișoarei! Este un simbol al Indiei!

Vă vine să credeți sau nu, dar o mașină rară a fost zărită pe străzile din Timișoara. Este vorba despre o mașină Hindustan Ambassador, un simbol al Indiei și o raritate pe străzile Europei!

Mașina aparține unui cetățean german pe numele său Michael Bullert, care locuiește în România de 15 ani. El este căsătorit cu o timișoreancă, scrie Click.ro.

Această mașină a fost fabricată lângă Calcutta din anul 1958 până în anul 2014. Acum ”Amby” are 60 de ani de când a fost făcută după modelul britanic Morris Oxford seria III. Ca și comparație, această mașină a fost pentru indieni cam ceea ce a reprezentat Dacia 1300 pentru români până în 1990. În anul 2014, ultimele 2200 de exemplare Hindustan Ambassador au fost fabricate.

Unele persoane ar putea spune despre autoturismul rar că ”e de copii”, fiind viu colorată, dar alții ar putea spune că aduce cu un Trabant!

“Am văzut această maşină într-o vizită în Anglia. Ne-am îndrăgostit imediat de ea şi am spus că asta trebuie să fie maşina noastră. Motiv pentru care am adus-o în Timişoara. Pentru noi, cei care sunt obişnuiţi să conducem Mercedes, maşină cu cutie automată şi cu tot confortul, este cu totul şi cu totul altceva când te aşezi în această maşină. Dar tocmai această diferenţă face ca ea să fie interesantă. Hindustan are un motor de camion Isuzu, aşa că acel sunet de motor este ceva inedit”, a povestit Michael Bullert, scrie Click.

Mașina arată impecabil, în ciuda vârstei

“Această maşină a fost adusă din India, la Londra, în ideea promovării unei acţiuni caritabile iniţiate de prinţul Charles. Este vorba despre salvarea elefanţilor din India. Au fost aduse câteva. Fiecare dintre ele a fost pregătită individual de un designer din India. Are un interior cu abordare ayurveda, culori pastel care îi conferă o atmosferă plăcută. Maşinile au fost scoase la licitaţie, iar fondurile au fost folosite în acţiuni de salvare a elefanţilor”, mai spune Michael.

Bărbatul a investit în mașină 7000 de euro: “Ştiu că au fost foarte multe persoane care au dorit să aducă maşini din India în Germania sau alte ţări din Europa. Sunt costuri mari. Dar cred că cel mai dificil este să treci de omologările de la Registrul Auto şi înmatricularea lor în Europa. Nu a fost un procedeu foarte simplu. După omologare, am mai aşteptat cam o lună, iar apoi am putut să o înmatriculăm în Timişoara. Este singura maşină Hindustan Ambassador din România”.

Publicat: 13 Jan. 2020, 13:01 Life
Pe aceeași temă