Masajul cu bambus crește imunitatea organismului

Publicat: 31 oct. 2018, 18:43 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style

Masajul cu bambus crește imunitatea organismului. Este aceasta o afirmație corectă?

Să sperăm că da, pentru că într-o perioadă când virozele de tot felul își fac de cap, sistemul nostru imunitar are mare nevoie de susținere.

Masajul cu bambus crește imunitatea organismului

„Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de agenții patogeni – virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Sistemul imunitar este un sistem complex de  celule și molecule (anticorpi) al cărui rol este să asigure protecția împotriva agresorilor.

Sistemul imun detectează agenții patogeni, îi distruge și, foarte important, memorează antigenul pentru a putea reacționa prompt și data viitoare când îl va întâlni.

Imunitatea poate fi înnăscută sau naturală – este imunitatea cu care ne naștem și care nu se modifică în cursul vieții sau poate fi dobândită, când se instalează în urma contactului cu diferite microorganisme sau postvaccinare”,  explică Dr. Adina Neagu, Medic Primar Alergologie și Imunologie Clinică Regina Maria.

Bun. Și în acest context…

Cum ne ajută masajul cu bambus să avem o imunitate de fier

Masajul cu bambus este o terapie în adevăratul sens al cuvântului, deoarece efectele sale nu vizează doar remodelarea corporală, scăderea în centimetri, tonifierea pielii sau eliminarea retenției de apă din organism, ci merg mai departe, în sfera de wellbeing. Dat fiind că este un masaj viguros și foarte precis, întreg corpul
este practic reactivat și repus în mișcare.

„Prin stimularea țesuturilor cu ajutorul bețelor de bambus, circulația sangvină este impulsionată, ceea ce reglează multe procese din organism, inclusiv temperatura corpului. În ceea ce privește imunitatea, prin masajul cu bambus se efectuează si drenaj limfatic, aspect extrem de important in aceasta ecuatie: toxinele acumulate in organism sunt eliminate, astfel incat schimburile nutritive sa se desfasoara fara oprelisti.

Nu intamplator, masajul cu bete de bambus isi gaseste radacinile in medicina traditionala chineza, unde era practicat atat pentru relaxare si energizare, cat mai ales pentru tratarea anumitor conditii de sanatate”, explică specialistul Dănuț Bujor, maseur acreditat masaj cu bambus.

Publicat: 31 oct. 2018, 18:43 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style
Pe aceeași temă