Peste 500.000 de oameni îl urmăresc pe Marian Godină pe reţeaua de socializare Facebook, mulţi dintre ei rezonând cu ideile fostului poliţist de la Brigada Rutieră, actualmente poliţist „mascat” în Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS).
Marian Godină a devenit celebru în urma publicării cărţii „Flash-uri din sens opus”, în anul 2016, unde povesteşte cu haz întâmplări din viaţa de poliţist rutier. El evocă într-un limbaj autentic, presărat cu (auto)ironie şi umor din belşug, imaginea unor personaje savuroase întâlnite în trafic.
După ani întregi în care i-a tras pe dreapta pe şoferii indisciplinaţi, acum a venit vremea să îl luăm noi „la rost” pe Marian Godină. Cu această ocazie, am aflat că este (aproape) mereu disciplinat în privinţa alimentaţiei şi nu face rabat de la mişcare.
Având în vedere că „mascaţii” au o meserie periculoasă, care presupune intervenţii în forţă pentru prinderea infractorilor periculoşi ori violenţi, condiţia fizică este esenţială pentru practicarea cu succes a acestui job. Iar Marian Godină demonstrează, prin pozele făcute la sala de sport, că nu are carenţe la acest capitol!
CSÎD: Cum arată meniul lui Marian Godină într-o zi oarecare?
Marian Godină: Încerc să am minimum cinci mese zilnic, dar nu îmi iese întotdeauna, mai ales din cauza jobului, care presupune deplasări, ore peste program, misiuni inopinate de la trei dimineaţa etc. Acelea sunt zilele în care programul meselor mi se dă peste cap, dar în zilele normale şi mai ales în cele libere, am următorul meniu:
Masa 1 (07:30-08:00) – după o alergare de 15 minute
Toate aceste ingrediente le introduc în blender, unde adaug puţin lapte degresat, rezultând astfel un fel de terci, nu foarte estetic, dar delicios şi, cu siguranţă, cea mai bună şi uşor de mâncat masă a zilei.
Masa 2 (10:30-11:00) – masa de dinainte de antrenament
Masa 3 (ora 15:00) – masa de după antrenament
Masa 4 (17:30-18:00)
Când îmi permite timpul, îmi prepar guacamole şi umplu albuşurile de ou cu el.
Masa 5
Acesta e meniul meu standard, e destul de greu de mâncat, mai ales orezul acela fiert de care sunt sătul până peste cap, dar, din păcate, mâncarea sănătoasă nu e mereu şi cea mai gustoasă. Din când în când mai schimb orezul cu cartofi dulci, pieptul de pui – care e nelipsit din frigider – cu peşte sau cu piept de curcan.
CSÎD: Sunt alimente pe care le evitaţi?
M.G.: Încerc să stau departe de orice aliment procesat, de altfel, prefer mâncarea gătită, dar cele interzise total sunt dulciurile. Cu toate astea, am o zi pe săptămână când mănânc orice, inclusiv dulciuri, dar fără să exagerez.
CSÎD: Aţi urmat vreodată o dietă? Ce părere aveţi despre diete în general, merită să ne consumăm timpul cu ele sau ar fi mai bine să ţinem cont de sfatul simplu, dar întotdeauna eficient, „mai puţină mâncare, mai multă mişcare”?
M.G.: Cam tot timpul urmez dieta de mai sus, mai puţin în concediul de vară, când chiar aş considera că o dietă ţinută pe plajă ar însemna un lucru dus la extrem. Cât despre întrebarea dacă merită sau nu… depinde ce ne dorim. Cert e că un corp atletic, cu masă musculară dezvoltată şi cu un procentaj de grăsime cât mai mic nu se poate obţine niciodată fără o dietă corespunzătoare. Sau poate există oameni cu un genetic extraordinar care pot mânca orice şi să arate formidabil, nu vreau să fac eu pe expertul. Însă, din experienţa mea, pot spune că, oricât de intens mă antrenam, rezultatele nu erau pe măsură. Asta până ce am schimbat radical planul alimentar şi am trecut la o dietă cu mâncare cât mai sănătoasă.
Citește continuarea pe csid.ro.