Marele artist a murit pe scenă. A căzut secerat în fața fanilor, în timp ce cânta: „Suntem şocaţi de moartea sa subită”

Publicat: 25 sept. 2023, 09:50 Autor: Camelia Vedete

Marele artist a murit pe scenă. A căzut secerat în fața fanilor, în timp ce cânta: „Suntem şocaţi de moartea sa subită”.

Baritonul argentinian Alejandro Meerapfel a murit pe scenă, vineri, în timpul unui concert din cadrul festivalului de muzică barocă din Ambronay din Franța, relatează presa locală, duminică. Artistul argentinian a suferit un atac de cord şi nu a mai putut fi salvat.

Marele artist a murit pe scenă

Spectacolul a fost întrerupt şi publicul a fost evacuat, conform news.ro. „Un bărbat în vârstă de 54 de ani, membru al trupei de pe scenă, a decedat ca urmare a unei stări de rău în timpul spectacolului”, a anunţat, sâmbătă, Serviciul Departamental de Pompieri şi Salvatori din Ain.

Alejandro Meerapfel a concertat de mai multe ori în Abbatiale din Ambronay. „Suntem şocaţi de moartea sa subită”, a precizat într-un comunicat de presă conducerea Centrului Cultural din Ambronay.

Grupul Cappella Mediterranea şi Corul de Cameră din Namur se aflau pe scena abaţiei din Ambronay sub conducerea dirijorului argentinian Leonardo García Alarcón în momentul în care artistul s-a prăbuşit. Spectacolul era difuzat de France Télévisions pe Culturebox.

Nu este singurul artist care a murit pe scenă

În urmă cu câteva luni, un alt cântăreț și-a dat ultima suflare chiar în momentul în care era pe scenă. Big Pokey, un rapper cunoscut în SUA, pe numele real Milton Powell, s-a prăbușit în fața spectatorilor.

Cântărețul avea doar 45 de ani și susținea un concert în Houston. Cauza morții nu a fost dezvăluită, însă un purtător de cuvânt al rapperului a transmis un scurt mesaj prin care a fost anunțat decesul. Big Pokey a căzut brusc la podea.

“Orașul Houston transmite rugăciunile și condoleanțele familiei și prietenilor legendarului rapper #BigPokey”, a scris atunci primarul din Houston pe rețelele sociale.

De asemenea, în martie 2023, un cântăreț de numai 28 de ani a murit după ce a căzut pe scenă, în timpul unui concert din cadrul ubui festival de muzică din Africa de Sud. Rapperul Costa Titch a fost transportat la spital, însă nu a mai fi putut fi salvat.

Simptomele frecvente ale unui atac de cord includ:
  • Presiune, senzație de apăsare, durere în piept sau în brațe care se poate răspândi pe gât, maxilar sau spate.
  • Greață, indigestie, arsuri la stomac sau dureri abdominale.
  • Dificultăți de respirație.
  • Transpirație rece.
  • Oboseală și amețeală bruscă
Publicat: 25 sept. 2023, 09:50 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă