Marcel Ciolacu vrea finala Europa League la București / Guvernul face un Comitet interministerial

Publicat: 29 oct. 2023, 16:02 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
Marcel Ciolacu vrea finala Europa League la București / Guvernul face un Comitet interministerial

Guvernul adoptă în ședința de vineri o hotărâre prin care susține candidatura României pentru găzduirea finalei Europa League din 2026 sau 2027. 

Premierul consideră că acest eveniment ar fi o oportunitate de promovare a României.

Sper să putem repeta momentul 2012, când Arena Națională a găzduit finala aceleiași competiții. Ar fi o reală oportunitate de promovare a României în mediului internațional, a declarat Ciolacu, la înxceputul ședinței de guvern.

În proiectul de HG se declară candidatura României pentru „de interes public și de importanță națională”. Motiv pentru care se va constitui un Comitet interministerial de coordonare pentru susținerea candidaturii României.

Comitetul are ca obiective principale asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea Finalei UEFA Europa League, obținerea dreptului de organizare a finalei, precum și pregătirea și desfășurarea efectivă a acesteia la București în anul 2026 sau 2027.

Reamintim că primarul general al Capitalei Nicușor Dan a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii in vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027.

Conform primarului, încă trei țări candidează pentru organizarea evenimentelor, Germania, Turcia și Scoția. Orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024, după deliberările UEFA.

Publicat: 29 oct. 2023, 16:02 Autor: Loredana Dumitrașcu Arhiva
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă