Marcel Ciolacu: „Veţi vedea că anul acesta vom avea o creştere economică mai mare decât cea estimată”

Publicat: 14 sept. 2022, 14:48 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu: Veţi vedea că anul acesta vom avea o creştere economică mai mare decât cea estimată

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la România TV, că România se va încadra în deficitele bugetare și anul acest vom avea o creștere economică mai mare decât era prognozată.

Marcel Ciolacu  a precizat că Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru ca românii să-şi păstreze puterea de cumpărare.

”Veţi vedea că anul acesta vom avea o creştere economică mai mare decât cea estimată. Ne vom încadra în deficitele bugetare estimate, cu adevărat, această creştere economică trebuie să se regăsească şi la români şi noi trebuie să găsim soluţii.

Ei s-au gândit că apocalipsa este în pandemie. Nu s-au gândit că după pandemie o să vină şi o criză economică, o să vină şi un război la frontieră şi multe alte lucruri. Că, dacă gândeşti că poate să vină şi ceva mai rău, atunci ar fi avut altă drămuire”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu, optimist cu privire la creșterea economică a României

Economia României a crescut cu 5,8%, în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2021, atât pe seria brută, cât şi pe pe seria ajustată sezonier, iar în trimestrul II a consemnat o apreciere cu 2,1% raportat la trimestrul anterior, conform estimării semnal publicată miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

PIB a crescut cu 2,1%. în trimestrul II 2022, comparativ cu trimestrul anterior. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2021, Produsul intern brut s-a majorat în primele şase luni din 2022 cu 5,3%.

„Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării PIB pentru trimestrul II 2022 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum nefiind revizuiţi semnificativ faţă de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul I 2022, publicată în comunicatul de presă nr. 172 din 8 iulie 2022. Astfel, rezultatele trimestrului I 2022, comparativ cu trimestrul IV 2021, au rămas 105,1%. Seriile ajustate sezonier se recalculează trimestrial în conformitate cu practica europeană”, se menţionează în comunicat al INS.

Publicat: 14 sept. 2022, 14:48 Autor: Camelia Arhiva
Pe aceeași temă