Marcel Ciolacu: „Suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă este o crimă”

Publicat: 06 Oct. 2021, 12:39 News
Marcel Ciolacu: „Suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă este o crimă”

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care critică decizia Guvernului de a suspenda internările și operațiile în cazul pacienților care nu reprezintă urgențe chirurgicale.

Ciolacu spune că această decizie echivalează cu condamnarea la moarte a mii de români.

Totodată, șeful PSD face apel la președintele Senatului, Anca Dragu, și la cel al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, să convoace conducerea Parlamentului pentru aularea acestei decizii.

Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!

N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!

Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului ca să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!”, a scris Ciolacu.

Citește mai multe detalii pe GÂNDUL.RO.

Publicat: 06 Oct. 2021, 12:39 News
Pe aceeași temă