Marcel Ciolacu: „Se scrie ISTORIE la Chișinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova”

Publicat: 17 mart. 2023, 12:38 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu: „Se scrie ISTORIE la Chișinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris joi, pe Facebook că „se scrie istorie la Chișinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chișinău este o revenire la normalitate”. El a mai anunțat și că pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, va fi prezent la Chișinău.

„Se scrie istorie la Chișinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova. Votul de azi (joi – n.r.) din Parlamentul de la Chișinău este o revenire la normalitate, dar și un nou scut pe care societatea din Republica Moldova îl ridică în fața pericolului rusesc. Îi felicit pe toți parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chișinău și îmi doresc să sărbătorim cu toții această imensă victorie a românismului”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu: „Se scrie ISTORIE la Chișinău!

Parlamentul de la Chișinău a votat joi, în lectura finală, proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația R.Moldova, inclusiv Constituția R.Moldova, potrivit deschide.md. Documentul a fost susținut de 57 de deputați PAS și deputatul MAN, Gaik Vartanean.

Proiectul prevede ca să fie considerată desuetudinea textului „funcționând pe baza grafiei latine” din articolul 13 din Constituție.

De asemenea, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autoritățile publice cu competență de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun.

Publicat: 17 mart. 2023, 12:38 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă