Marcel Ciolacu: ”Nu mai văd rostul stării de alertă și a măsurilor restrictive. Certificatul verde trebuie scos în România”

Publicat: 02 mart. 2022, 15:56 Autor: Maria Apostol Arhiva
Marcel Ciolacu: ”Nu mai văd rostul stării de alertă și a măsurilor restrictive. Certificatul verde trebuie scos în România”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că nu mai vede rostul măsurilor restrictive și starea de alertă, iar acest măsuri vor fi eliminate în perioada următoare. El consideră că și certificatul verde trebuie eliminat din România.

Ciolacu a declarat că starea de alertă ar putea fi ridicată în 6 martie, dacă nu apare vreo urgență medicală între timp.

Am spus public că nu mai văd rostul stării de alertă, a măsurilor luate. Sunt două lucruri total diferite.  Masca, certificatul verde, restaurante cu 30% capacitate, samd. Aș vrea o abordare ca și restul UE. Am văzut cum se scot măsurile, iar administrativ vor trebui rezolvat cu personalul din sănătate, cheltuielile suplimentare pe starea de alertă, trebuie să vină cu acte clare și toate aceste lucruri… când se vor termina. Era pe 6 martie. Dacă se vor lua măsurile administrative, se termină pe 6 martie starea de alertă, dacă nu, o lună de zile”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

De asemenea el consideră că certificatul verde trebuie eliminat în România, însă el va rămâne valabil deocamdată în mai multe țări din UE.

Ne interesează pe toți ca să ridicăm cât mai multe din restricții. Ați văzut abordarea mea din valul 5, să lăsăm specialiștii să vorbească mai mult. Certificatul verde trebuie scos în România, rămânând cel impus de UE! Există în coaliție o acceptare de toată lumea. Dar să așteptăm specialiștii să iasă”, a spus el.

Ciolacu a afirmat că Ministerul Sănătății trebuie să rezolve urgent problema personalului medical, inclusiv rezidenții care au dus greul pandemiei – să fie ajutați să rămână unde au activat.

Urgent trebuie să rezolve cu personalul medical, cu rezidenții, transferați, Ministerul Sănătății. Ei au dus greul în pandemie. E normal să rămână unde au activat, dacă doresc asta.

Restricțiile vor exista, dar multe vor fi eliminate. Urmând să se închidă și actele administrative. Într-o lună de zile, din punctul meu de vedere, nu vom mai avea starea de alertă. Trebuie să revenim la SISTEMUL DEMOCRATIC”, a mai spus șeful PSD.

Publicat: 02 mart. 2022, 15:56 Autor: Maria Apostol Arhiva
Pe aceeași temă