Marcel Ciolacu: „Niciodată nu am fost atât de aproape de Al Treilea Război Mondial. Este evident că Rusia vrea să continue acest război”

Publicat: 30 sept. 2022, 10:49 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu: „Niciodată nu am fost atât de aproape de Al Treilea Război Mondial. Este evident că Rusia vrea să continue acest război”

Marcel Ciolacu Al Treilea Război Mondial. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la Antena 3, că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de începerea celui de-al Treilea Război Mondial, analizând declarațiile care vin tot mai des în acest sens din Rusia.

„Dacă analizăm numai declarațiile liderilor acestei lumi se pare că nu am fost niciodată. E o declarație îngrijorătoare. Nu știu dacă face parte dintr-o strategie imediată, dar este evident că Rusia vrea să continue acest război total incorect și nedrept în anul 2022, în Europa. Și acum vedem cât de important este faptul că suntem membri ai Uniunii Europene și NATO. Sunt ferm convins că există scenarii pentru toate, așa presupuse atacuri ale lui Putin”, a declarat Marcel Ciolacu.

Statele Unite se tem că un atac nuclear lansat de Rusia ar putea fi depistat prea târziu în contextul îngrijorărilor că eșecurile înregistrate de forțele armate ale Moscovei în Ucraina l-ar putea face pe președintele Vladimir Putin să escaladeze dramatic războiul.

Marcel Ciolacu Al Treilea Război Mondial

Oficialii americani le cer liderilor din China și India să discute cu Putin pentru a-l tempera în încercarea de decide lansarea unui atac nuclear.

Majoritatea avioanelor Rusiei, împreună cu lansatoarele sale de rachete și rachete convenționale, pot lansa și arme nucleare tactice mai mici. Aceste arme sunt concepute pentru o utilizare mai bine direcționată pe câmpul de luptă decât armele strategice, cum ar fi rachetele balistice intercontinentale, care emit semne de avertizare atunci când unitățile lor sunt puse în alertă sau adunate în exerciții de antrenament.

Asta înseamnă că, dacă Putin sau comandanții săi nu vor ca lumea să știe în avans, SUA s-ar putea să nu știe niciodată când forțele rusești au schimbat munițiile convenționale cu bombe atomice.

Avertismentul lui Putin

Putin a avertizat că cei care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că „lucrurile se pot întoarce împotriva lor”. „Nu blufez”, a spus el.

„Înalți oficiali din state membre NATO spun că există posibilitatea, permisibilitatea, de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei. Le reamintesc celor care permit astfel de declarații că și țara noastră are arme de distrugere în masă, unele chiar mai moderne decât cele ale NATO. Și dacă există o amenințare asupra integrității teritoriale a țării noastre și pentru protejarea cetățenilor noștri, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Și nu e o cacealma. Rușii pot fi siguri că integritatea teritorială, libertatea și independența noastră vor fi sigure. Subliniez, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție!”, a spus Vladimir Putin.

„Cei care ne șantajează cu arme nucleare, să știe că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. În istoria noastră, oamenii noștri au destinul de a-i opri pe cei care încearcă să ne subjuge patria și să o dezbine. Se va întâmpla!”, a avertizat Vladimir Putin.

Publicat: 30 sept. 2022, 10:49 Autor: Camelia Arhiva
Pe aceeași temă