Marcel Ciolacu: „Măsurile de combatere a consumului de droguri sunt un pas înainte, dar NU sunt suficiente”

Publicat: 29 aug. 2023, 08:25 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu: „Măsurile de combatere a consumului de droguri sunt un pas înainte, dar NU sunt suficiente”

Premierul Marcel Ciolacu cere măsuri suplimentare în combaterea consumului de droguri, asta după ce Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a anunțat luni, concluziile finale ale raportului Corpului de Control trimis la IPJ Constanța după accidentul de la 2 Mai.

Șeful executivului de la București atrage atenția cu privire la testarea antidrog a elevilor din școlile din România, dar și la un plan viabil de combatere a traficului de droguri pe care ministerul de Interne îl gestionează. Totodată, premierul propune confiscarea mașinii celui prins la volan sub influența substanțelor psihoactive, lucru practicat în mai multe state din Europa.

Marcel Ciolacu spune că „este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în școli sau de confiscarea mașinii celui prins drogat la volan, și de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri”.

Premierul a cerut Poliției să „stea mai puțin în birou și mai mult pe stradă”, îndemnând la la efective suplimentare pe strazile din România care să lupte cu „nemernicii care provoacă adevărate tragedii pe șoselele din România”.

Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri! Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu a punctat și vis a vis de răspunderea pe care Poliția o poartă ca instituție de ordine publică în România. Acesta a transmis că „Poliția Română are o uriașă datorie în fața societății în această privință. Românii trebuie să vadă repede o schimbare profundă și susținută de atitudine din partea statului și de rezultate concrete. Pentru că asta înseamnă sute și mii de vieți protejate în fiecare zi”.

Cătălin Predoiu și premierul Marcel Ciolacu au cerut verificări suplimentare imediat după tragedia din stațiunea constănțeană 2 Mai. Oficialul a dat asigurări că orice neglijență sau încercare de tergiversare în timpul anchetei vor fi supuse rigorilor legii și a trimis Corpul de Control la Constanța.

Ministrul a recunoscut faptul că șoferul drogat a fost oprit de două echipaje de poliție în noaptea accidentului, acesta fiind testat doar pentru consumul de alcool, nu și cu aparatul DrugTest.

Publicat: 29 aug. 2023, 08:25 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă