Mall-urile se redeschid din 15 iunie. Ministrul Economiei a făcut anunțul

Publicat: 03 Jun. 2020, 08:27 Arhiva
Mall-urile se redeschid din 15 iunie. Ministrul Economiei a făcut anunțul

Mall-urile se vor redeschide din data de 15 iunie, dar cu restricții. Anunțul a fost făcut de Virgil Popescu, ministrul Economiei.

”Azi am avut o discuție împreună cu Ludovic Orban și reprezentanții mall-urilor și am căzut de acord ca în cazul în care cazurile de coronavirus scad, pe 15 iunie să deschidem magazinele din mall, eventual și zona de mâncare, dar să rămână închise locurile de joacă și cinematografele.

Aici sunt șanse mai mari de infectare cu coronavirus. Reprezentanții mall-urile a venit cu această propunere de restricții la cinematografe și zona de joacă, o propunere ce mi se pare corectă. Ei a venit cu experiența din statele europene unde mall-urile au fost deja descise. 

Mai mult, au spus că vor lucra cu Ministerul Sănătății pentru a conlucra la creerea unor norme de funcționare.

Ne gândim dacă vom deschide și de restaurantele din mall, vom face o evaluare”, a spus ministrul Economiei, citat de antena3.ro.

România a avut cel mai mic număr de înbolnăviri cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Până pe 2 iunie 2020 au fost înregistrate 19517 de persoane infectate cu coronavirus. 1279 de persoane și-au pierdut viața, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 119 cazuri noi de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală

Publicat: 03 Jun. 2020, 08:27 Arhiva
Pe aceeași temă