X Factor, unul dintre cele mai îndrăgite show-uri de talente, a surprins publicul timp de opt sezoane, însă viitorul acestuia a rămas incert.
Sub sloganul ”Mai mult decât voce”, X Factor a cucerit publicul timp de șapte ani, perioadă în care au fost difuzate opt sezoane ale show-ului.
După ce paginademedia.ro a scris că Antena 1 nu ar mai fi prelungit licența pentru formatul X Factor, reprezentanții postului tv au precizat că deține în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă și când emisiunea va mai continua cu un nou sezon.
„În urma informaţiilor apărute în data de 28.02.2019 pe site-ul paginademedia.ro cu privire la licenţa X Factor, precum si la difuzarea unui nou sezon al show-ului, informaţii preluate ulterior în spaţiul public, Antena Group doreste să facă următoarele precizări: Antena Group deţine în continuare licenţa pentru formatul X Factor si va continua producerea acestui show de divertisment.
Antena Group îsi rezervă dreptul de a comunica programarea acestui format în grila postului, în conformitate cu strategia trustului.” spuneau reprezentanții Antena 1.
De-a lungul celor șapte ani cât a fost difuzat show-ul X Factor, au existat nouă jurați. Juriul s-a schimbat de patru ori de la lansare până în ultimul sezon. Ultimii dintre aceștia au fost Horia Brenciu, Ștefan Bănică Junior, Carlas Dreams și Delia. Ceilalți jurați au fost: Paula Seling, Adrian Sînă, Mihai Morar, Dan Bittman și Cheloo.
Emisiunea difuzată de Antena 1 a avut, pe parcursul celor opt sezoane, două perechi de prezentatori. Răzvan Simion și Dani Oțil, cuplul de la matinalul Antenei 1, au fost cei care au prezentat show-ul X Factor timp de șapte sezoane. Ultimul sezon a fost prezentat de Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin.
X Factor face parte din franciza internațională The X Factor, al cărei format a fost creat în 2004 de Simon Cowell. Concurenții sunt selectați pe baza unor audiții cu public. Audițiile au avut loc în diferite orașe mari ale României, în săli cu public. Concurenții care au avut succes în audiții au continuat să concureze în faza „taberei de pregătire” (denumită și „bootcamp”), apoi în faza „vizitelor la casele juraților” („judges’ home visit”). Prin aceste etape, juriul tria calitativ concurenții astfel încât să existe câte patru în fiecare dintre cel trei categorii: „16-24 ani”, „Peste 25 de ani” și „Grupuri”. Astfel, concurenții rămași treceau în etapa galelor transmise în direct, în care publicul își vota preferații prin apeluri telefonice și mesaje scrise. Câștigătorul primea suma 100.000 de euro și un contract cu o casă de discuri.